Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller
Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller
Der er INTET som sæsonens første fastelavnsbolle! Efter farmors gode, gamle opskrift med det vildeste smør/mel-forhold, der giver dejlige bløde og smørskøre boller (hader seje tebolleagtige fastelavnsboller!). Masser af polynesisk vanilje i cremen og Valrhona-kakaoglasur på toppen – that’s it.
Og opskriften, siger du ..? Den kommer her
Farmors fastelavnsboller (12 stk.)
Farmor havde ikke adgang til sigtet hvedemel fra Skærtoft Mølle, fed polynesisk vanille fra Chokolade Compagniet og Valrhona-kakao, men det har vi heldigvis, og derfor bliver de her old school fastelavnsboller så gode, så gode.
Dej
175 g smør
250 g hvedemel
½ tsk kardemomme, stødt
½ spsk lys rørsukker
1 ¼ dl mælk
20 g gær
1 æg
Creme
2 æg
2 spsk lys rørsukker
2 ½ tsk maizena
2 ½ dl mælk
½ stang vanille
Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv, og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med ægget, og ælt til en glat dej. Måske skal der mere mel i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.
Lav nu cremen: Pisk æg, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde, til det ikke klumper mere. Tilsæt mælk, vanillekorn og –stang, og bring cremen i kog under piskning. Kog cremen i et par minutter, og lad den så afkøle lidt.
Rul dejen ud til et stort rektangel, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Efterhæv bollerne i 20 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle lidt, før du overtrækker dem med en glasur af god kakao, flormelis og kogende vand. Og så er der serveret!
Marie Holm har skrevet bogen Foodie
En “Foodie” er ifølge forfatter, madskribent og kogebogsredaktør Marie Holm en madelsker, der ikke har de klassiske kokke-skills, men som forsøger at lure de største trends, kopiere de nyeste tricks og forfølge de stærkeste tendenser i eget køkken.
Bogen Foodie er for dig, som både ønsker at lave mad, men også at læse om maden. I Foodie kan du læse hyggelige beskrivelser om tidens madmode med flotte billeder og sjove tegninger.
Køb bogen her http://www.saxo.com/dk/foodie_marie-holm_indbundet_9788702134902
Du kan følge Marie på Instagram-profil @mariemadskriv og læse mere på www.madskriv.dk