Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller

 

Marie Holm: Opskrift på Farmors fastelavnsboller

Der er INTET som sæsonens første fastelavnsbolle! Efter farmors gode, gamle opskrift med det vildeste smør/mel-forhold, der giver dejlige bløde og smørskøre boller (hader seje tebolleagtige fastelavnsboller!). Masser af polynesisk vanilje i cremen og Valrhona-kakaoglasur på toppen – that’s it.

Og opskriften, siger du ..? Den kommer her

Farmors fastelavnsboller (12 stk.)

Farmor havde ikke adgang til sigtet hvedemel fra Skærtoft Mølle, fed polynesisk vanille fra Chokolade Compagniet og Valrhona-kakao, men det har vi heldigvis, og derfor bliver de her old school fastelavnsboller så gode, så gode.

Dej
175 g smør
250 g hvedemel
½ tsk kardemomme, stødt
½ spsk lys rørsukker
1 ¼ dl mælk
20 g gær
1 æg

Creme
2 æg
2 spsk lys rørsukker
2 ½ tsk maizena
2 ½ dl mælk
½ stang vanille

Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv, og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med ægget, og ælt til en glat dej. Måske skal der mere mel i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.

Lav nu cremen: Pisk æg, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde, til det ikke klumper mere. Tilsæt mælk, vanillekorn og –stang, og bring cremen i kog under piskning. Kog cremen i et par minutter, og lad den så afkøle lidt.

Rul dejen ud til et stort rektangel, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Efterhæv bollerne i 20 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt, før du overtrækker dem med en glasur af god kakao, flormelis og kogende vand. Og så er der serveret!

Marie Holm har skrevet bogen Foodie
En “Foodie” er ifølge forfatter, madskribent og kogebogsredaktør Marie Holm en madelsker, der ikke har de klassiske kokke-skills, men som forsøger at lure de største trends, kopiere de nyeste tricks og forfølge de stærkeste tendenser i eget køkken.

Bogen Foodie er for dig, som både ønsker at lave mad, men også at læse om maden. I Foodie kan du læse hyggelige beskrivelser om tidens madmode med flotte billeder og sjove tegninger.
MarieMarie
Køb bogen her http://www.saxo.com/dk/foodie_marie-holm_indbundet_9788702134902

 

Du kan følge Marie på Instagram-profil @mariemadskriv og læse mere på www.madskriv.dk

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Maise Traasdahl: Netflix og inaktivitet blev min redning

Maise Traasdahl: Netflix og inaktivitet blev min redning

Jeg dovnede mig rask. Sådan er det. Og med rask mener jeg ud af stress-helvedet, med en gennem-angst krop, tudeture, selvbebrejdelse, vrede og fysisk kollap. Jeg er ude på den anden side nu. Lidt på prøveløsladelse dog. For der skal passes på fremover – overskrider jeg grænserne rykker jeg ikke bare tre felter tilbage – jeg rykker direkte tilbage i stress-gitterly. Hvordan kom jeg igennem det? Hvad gjorde jeg for at komme mig forholdsvis hurtigt?

Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

Alle mennesker har et valg. Hvis i de ikke tør træffe det valg så er det da dumt kontinuerligt at slå sig selv i hovedet med det