Mette Glargaard: At leve som Nutritar – den fedeste livsstil ever!

 

Mette Glargaard: At leve som Nutritar – den fedeste livsstil ever!

Spis hvad du vil, men vælg det der er godt for dig.

Det er kort sagt overskriften på det nye sort indenfor sund livsstil.

Nutritar er ikke en kur, men en livsstil – den starter som en kur – med detox og små skridt mod sundere valg.

Lidt mere udførligt beskrevet, så baserer jeg mine valg af fødevarer på at maksimere mængden af mikronæringsstoffer i forhold til kalorieindhold. Nutritarens kost indeholder fødevarer, der er designet til at booste immumforsvaret, har terapeutiske virkninger og leverer en bred vifte af mikronæringsstoffer via et bredt spektrum af fødevarer. 

Det er ikke tilstrækkeligt blot at undgå fedt, vælge fødevarer med et lavt glykæmisk indeks, nedsætte indtagelsen af ​​animalske produkter, eller spise en kost der primært er vegansk eller raw. 

En virkelig sund Nutritars kostsammensætning skal være rig på mikronæringsstoffer og dette skal justeres for at imødekomme individuelle behov. 

dreamstime_m_15528773Nu tænker du måske: “Oh my God, jeg bliver helt træt. Skal jeg have en fucking uddannelse for at spise rigtigt?”
Nej, det er ikke nødvendigt. Fødevarer med den højeste andel af mikronæringsstoffer per kalorie er grønne grøntsager, farverige grøntsager og frisk frugt. 

For optimal sundhed, er det vigtigt at indtage nok af disse fødevarer, fordi de giver den højeste koncentration af næringsstoffer. 

Så du kan i virkeligheden lære nogle basale grundregler og så få inspiration gennem en masse opskrifter og på den måde LANGSOMT – for det er årsagen til, at langt de fleste livsstilsændringer slår fejl, man tror man skal ændre livsstil på alt for kort tid – få en livsstil, der i meget høj grad prioriterer de sunde ting fremfor de usunde.

For eksempel, hvis valget står mellem brune ris eller kirsebær; yams eller hvide kartofler; spinat eller iceberg salat, vil en nutritar oftest vælge de fødevarer, der har de højere ernæringsmæssige værdier. Hvilket i disse tilfælde vil være kirsebær, yams og spinat.

Jeg vil gerne lære dig det. Jeg er ved at sammensætte et online forløb, som skal lære dig de basale rammer for en kost, som altid vil holde dig sund og give dig god energi, slippe sukker og junkfood, men OGSÅ give dig mere ro, glæde og tilfredshed med dig selv.

Jeg startede min egen rejse i Californien og er nu ved at uddanne mig indenfor ernæring, så jeg kan blive en supervejleder for dig; følelsesmæssigt OG kostmæssigt. Jeg glæder mig. Jeg ved, der sidder rigtig mange derude og gerne vil i gang og den iver motiverer mig meget.

Jeg vil gerne invitere dig til at skrive en kommentar herunder, om hvad dine største udfordringer er ift kost og følelsesliv – men du må også meget gerne sende en email til mig på mette@metteglargaard.dk – og på den måde inspirere mig til at inspirere dig!

Mette Glargaard
www.metteglargaard.dk

Kommentarer skrevet af andre
 • Mette Glargaard

  8. juli 2015 kl. 11:22

  Hej Helle

  En anden og måske mere brugbar sætning er: “Gå ikke efter at blive mæt, men efter ikke at være sulten. Hver gang du er sulten, skal du spise, men kun til sulten er væk. Der er ingen grund til at blive mæt – vi har et kæmpe overforbrug af mad i DK fordi vi tror, at vi skal være mætte hver gang vi spiser – men kroppen kommer på overarbejde i stedet.

  Prøv at lave chiagrød til morgenmad: 1 dl chaifrø og 2,5 dl mandelmælk i en skål og på køl natten over. Der er til et par dage i sådan en portion.
  Om morgenen blender du en portion (ca. 2 dl) med lidt frisk frugt eller bær af det bedste du ved. Jeg elsker f.eks. banan og mynte eller mango og appelsin. Vupti, så har du en morgenmad der giver dig masser af proteiner og næring OG detoxer dig.

  Op af formiddagen kan du spise 10 mandler som snack og til frokost, så spise en halv agurk dyppet i hummus fra f.eks. Irma (der er ikke tilsat sukker og youghurt i deres hummus)

  Om eftermiddagen kan du f.eks. spise en avocado med lidt havsalt på som snack.

  Læg mærke til varedeklarationerne når du køber ind. Undgå sukker, sukkererstatninger og maltodextrose, som er noget hø. Spis rent og enkelt og økologisk.

  God fornøjelse!

 • Susanne Lorentzen

  7. juli 2015 kl. 09:45

  Livsstil – er for mig noget udvendigt, som jeg tager på i gode perioder af mit liv, men som jeg kaster af mig, når jeg løber ind i livskriser.
  Jeg har brug for at lade min krop bestemme over, det jeg spiser, lade hjernen være beskæftiget med noget spændende og udfordrende og sidst men ikke mindst lade mine følelser være følelser. Altså prøve som menneske at skille ‘skidt fra kanel’ uden at intellektualisere alle områder af mit liv. Altså ‘Sein nicht schein’ – lade min krop i fred og lade den bestemme sig for de næringsstoffer den har brug for. Btw så er sukker, salt og animalsk fedt ikke næringsmidler som sådan men ‘krydderier’ og anvendes de sådan, så får kroppen mulighed for at vælge – og altså ikke hjernen og/eller hjertet – begge dele er i mine øjne lige skidt.
  God vind med dine videre studier!

 • Helle Brix

  7. juli 2015 kl. 09:13

  Hej Mette!

  Jeg har vejet for meget i årevis, hvor jeg også har gennemgået diverse kure. Nu er jeg 51 år, hormonerne er på spil, og jeg VIL opnå en balanceret vægt – altså er jeg i gang igen, men nu langsomt og med en del motion ind over hverdagen. Men hov, taber jeg mig? Nej, det gør jeg ikke, og faktisk er det mig en gåde. “Luk munden og let røven” er samfundets bedste råd til mig. Hvad så, når det ikke virker? Jeg tror, du må hjælpe mig ved dine studier! Knus og tak, Helle

 • Hanne Nielsen

  7. juli 2015 kl. 07:33

  Sådan har jeg levet i årevis uden at vide, det havde et navn.
  Jeg kan hermed erklære mig som nutritar. :)

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Prince of Love om Kvinder

Prince of Love om Kvinder

Prince of Love: Tag du trygt en pjækkedag, alt bliver godt alligevel, sig fuck det og skænk dig en Bailey

Charlotte Egemar Kaaber: Set udefra har du alt det, der burde gøre dig lykkelig

Charlotte Egemar Kaaber: Set udefra har du alt det, der burde gøre dig lykkelig

Den version af lykken vores forældre og samfundet har præsenteret for os, er ikke nødvendigvis vores.

Sofia Manning: Hvem er din heltinde?

Sofia Manning: Hvem er din heltinde?

Sofia Manning: Hvem er din heltinde? Din indre helte-historie gemmer på din power. Sådan får du den frem i lyset.