Ny bog om lykke – Recepten på lykke
Ny bog om lykke – Recepten på lykke
Kvindetid.dk bringer i dag et uddrag fra lykkebogen, Recepten på lykke. Bogen er skrevet af Jesper Bay-Hansen læge, sexolog og forfatter og er netop udkommet på Fadl´s forlag. Recepten på lykke er den største og mest omfattende danske lykkebog til dato og sætter bl.a. fokus på sammenhængen mellem lykke og sundhed både fysisk og mentalt. Kvindetid.dk harfået lov til at bringe dette uddrag. Tak til Jesper og tak til forlaget!
DET ER SUNDT AT VÆRE LYKKELIG
Af læge og forfatter Jesper Bay-Hansen
“Mød dine tanker med balanceret positivitet, optimisme og ansvarlighed, og du vil føle lykke.”
Citat af læge,
Hvorfor beskæftige sig med lykke?
Formålet med livet er lykke, siger Dalai Lama, men hvorfor er det nu det? Hvorfor i det hele taget beskæftige sig med lykke? Videnskabelige undersøgelser giver dig flere og flere gode grunde, hvoraf jeg vil fremhæve de mest veldokumenterede:
• Lykke gavner hver enkelt af os, vores familier, nære relationer, samfund og kulturer.
• Lykke giver afkast på den sociale konto: større chance for at blive gift, lavere risiko for skilsmisse, flere og følelsesmæssigt mere nære venner, større social støtte etc.
• Lykke styrker nærheden i dit parforhold og bedrer dit sex- og samliv.
• Lykke øger chancen for, at du tænker på andre og udviser altruistisk adfærd.
• Lykke øger dit aktivitetsniveau, din energi og chance for flow.
• Lykke stimulerer dig arbejdsmæssigt, hvilket kan smitte positivt af på din kreativitet, produktivitet, kvalitet af det leverede arbejde, arbejdsglæde og, ja, også på din løn.
• Lykke gavner din sundhed og dit immunsystem.
• Lykke mindsker risikoen for en række sygdomme.
• Lykke hos en diagnosticerende sundhedsperson øger potentialet for, at sundhedspersonen tager korrekte diagnostiske beslutninger.
Lykke giver dig alt i alt bedre chancer for et sjovere, sundere og længere liv. Det kan lyde som en smart overskrift fra et ugeblad eller et citat fra en blog på internettet, men der er faktisk stadig flere undersøgelser, som dokumenterer dette. Fra lægelig side har vi traditionelt fokuseret på det, vi umiddelbart kan se, måle og veje. Vi har målt på blodtryk, puls, legemstemperatur, sygelighed og dødelighed og meget andet, og det er der selvfølgelig ikke noget overraskende eller forkert i. Det kan være et udmærket sted at starte. Men læger, medicinindustri, sundhedsøkonomer, politikere med flere er også begyndt at interessere sig for at måle på livskvalitet, dog især på mennesker, der er blevet syge.
Hvad har lykkelige nonner, optimistiske studerende og hjertepatienter til fælles?
https://kvindetid.dk/ny-bog-om-lykke-recepten-pa-lykke/2/
Læs mere på næste side