Ny rawfood bog fra Anita Dietz og opskrift på rå salsasalat
Ny rawfood bog fra Anita Dietz og opskrift på rå salsasalat
Kok og kostvejleder Anita Dietz udkommer 9 oktober med sin nye kogebog om rawfood og naturlig mad. Rimelig rå er en bog om moderne og sunde madvaner, hverdagsmad med rawfood, næringsrigtig energimad og klimavenlig mad. ”Det er min overbevisning, at hele familien har den største glæde ved denne måde at lave mad på” siger bogaktuelle Anita. Hun har givet Kvindetid lov til at bringe en opskrift fra bogen.
Rawfood betyder mad med energi og levende mad til den levende krop. Når du har spist rawfood i en periode – alene eller sammen med anden kost – vil du opleve en forskel. Du vil opleve, at kroppen får det godt, og den føler sig ovenpå. Alle dine sanser bliver skærpede, du mærker ting med det samme, smager ting med det samme, din hud bliver pænere og dermed yngre at se på. Du får i det hele taget mere ud af livet.
Naturlig mad er grøntsager, frugter, kerner, korn, tang, linser, bønner. Det er mad, du finder i naturen, økologisk kød, gode mælkeprodukter og ikke mindst superfood, som er fødevarer med ekstra stor koncentration af næringsstoffer.
Alle ingredienser til opskrifterne i bogen kan fås i almindelige velassorterede supermarkeder.
Anita Dietz er uddannet kok og blev i 2010 uddannet kostvejleder. Samme år startede hun sit eget firma Anita Dietz, der afholder workshops baserede på principperne omkring rawfood. Derudover er hun sundhedskonsulent hos Scanorto, holder foredrag og har et samarbejde med SuperBest i Værløse, hvor hun lader sig inspirere af årstidens muligheder og tilbyder kunderne en lille mundsmag af noget godt – ofte smagsoplevelser, som vækker glad overraskelse. I 2011 fik Anita Dietz Årets sundhedspris i Furesø Kommune for både sit arbejde på børneintuitionen Lillestjernen og sit firma.
Læs mere på www.anitadietz.com
Bogen kan bestilles her http://www.saxo.com/dk/rimelig-raa_anita-dietz_hardback_9788792888389
Rå Salsasalat
Du skal bruge:
2 rødløg
2 gulerødder
1 knoldselleri
1 courgette (squash)
100 gram sukkerærter
3 spsk. æbleeddike
2 tsk. sød sennep
6 spsk. olivenolie
1 bdt. dild 1 bdt. persille
Salt og peber
Skær rødløg, gulerødder, knoldselleri og courgette og sukkerærter i små tern. Jo finere, det skæres, jo mere lækker bliver retten. Pisk æbleeddike, sennep, olivenolie, salt og peber. Kom det over grøn- sagerne og vend det hele sammen. Hak dild og persille og kom det i salaten.
Bonusinfo: Rå salsasalat kan spises til al slags kød og fisk. Vælger du at spise den som tilbehør til for eksempel en fiskeforret, så lav salaten et døgn før og lad den stå på køl