Opskrift fra Zoë: Tun sashimi med ris, forårsløg og sesamfrø
Opskrift fra Zoë: Tun sashimi med ris, forårsløg og sesamfrø
Her forleden lavede jeg denne sashimi anretning, som består af en skål ris med skiver af tun og finskåret forårsløg. Denne ret er meget populær i Japan, og spises om en slags fastfood.
Her følger opskriften.
100 gram sushiris
1 forårsløg
50 gram tun
ristet sesamfrø
Yamasa soja (less salt)
Risen koges som anvist på pakken.
Et forårsløg snittes fint og lægges i en skål vand i 10 minutter for, at fjerne den bitre smag.
Herefter lægges løgringene på et stykke køkkenrulle.
Tunen skæres i 8 tynde skiver.
Risen anrettes i en skål.
Løgringene placeres på midten, og tunskiverne placeres i skålen så risen er dækket.
Tunskiverne drysses med lidt sesamfrø.
Inden retten spises hældes lidt soja over.
En sund og velsmagende ret som er nem at lave.
www.sakana.dk – Club Gourmet
http://zoeescher.com – sushi og meget mere