Opskrift på græskarhummus
Opskrift på græskarhummus
Snart bugner det med græskar i butikkerne og nu ved I hvorfor – det er fordi vi skal lave Gærskarhummus
Hvis du er træt af den almindelige hummus, eller måske er du bare ikke så vild med den, så vil jeg anbefale dig at kaste dig ud i græskar hummus. Det har en smuk farve og så smager det ganske enkelt fantastisk. Rens dine yndlingsgrøntsager og viola du har det smukkeste og mest indbydende fad.
Græskar hummus
6-8 personer
Ca. 1 kg græskar (Hokkaido eller lignende)
2-3 spsk. hvidvinseddike
Saft fra en økologisk citron, samt skallen derfra, revet
1 dl tahin
3 fed hvidløg
Spidskommen efter smag men ca. 1-2 spsk.
Salt og peber
Skræl græskaret og steg kødet mørt på en pande i lidt olie.( Du kan også vælge at koge græskarstykkerne i stedet for, eller du kan bage stykkerne møre i ovnen, så skal det bare på panden til sidst). Når kødet er mørt tilsætter du eddike og krydderierne og steger lidt videre. Kom det hele i blendren når det er kølet lidt ned.
Kom det i en skål og anret med lækre grøntsager på et fad. Du kan f.eks. anrette med:
Selleristave, gulerodsstave, peberfrugt, sukkerærter, agurker og cherrytomater. Slut af med at drysse purløg og et par blåbær.
Velbekomme
Følg Kira på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt