Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

 


Opskrift på Julia Childs Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er fantastisk vintermad. Den kan laves dagen før servering, da den om muligt smager endnu bedre dagen efter. Retten fik en renæssance i forbindelse med filmen Julia & Julie. Efterfølgende har vi fundet Julias Childs originale opskrift på Boeuf Bourguignon.

Boeuf Bourguignon til 6 personer
200 gram stykke bacon med fedtkant
1 spsk. olivenolie
1,6 kilo skært oksekød
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
1 tsk. salt
1/4 tsk. sort peber
2 spsk. mel
3 kopper fyldig, ung rødvin, f.eks en Chianti
2 til 3 kopper oksekødsfond eller oksekøds bouillon
1 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 / 2 tsk. timian
Smuldret laurbærblad
18 til 24 små perleløg, braiseret i bouillon
500 gram champignon skåret i kvarte og derefter sauteret i smør
Persilleduske


Fremgangsmåde

Skær skorpen fra baconstykket, og skær bacon i små stykker. Lad fedtskorpe og bacon simre i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og tør.
Forvarm ovnen til 200 grader
Sauter bacon i olivenolie over moderat varme i 2 til 3 minutter så det bruner let. Tag bacon op. Tør nu oksekødstykkerne i køkkenrulle eller et viskestykke, da kødet bruner meget nemmere, når det ikke er fugtigt. Sauter kødet i det varme baconfedt, et par stykker ad gangen indtil kødet er pænt brunt på alle sider. Læg kødet sammen med baconen.
I samme fedt brunes de snittede grøntsager. Hæld sauteringsfedtet fra og kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.
Drys melet over kødet, så det er med til at jævne retten
Tilsæt nu vin og bouillon, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, urter og bacon fedtskorpen. Lad det simre.
Sæt låg på gryden og stil den i nederste tredjedel af den forvarmede ovn. Lad det stå i ovnen 2 1 / 2 til 3 timer ved 185 grader. Kødet er mørt, når en gaffel kan gennemborer det med lethed.
Mens oksekødet er i ovnen, forberedes perleløg og champignons. Sæt dem til side indtil de skal bruges.
Når kødet er mørt hældes indholdet af gryden i en sigte over en ny gryde eller pande. Tag fedtskorpen fra baconen væk. Skyl den gryde der har været i ovnen og put først oksekød og baconstykker tilbage i den. Fordel løg og champignon over kødet.
I den anden gryde skimmes saucen med en ske. Hvis saucen er for tynd, kog den ned. Hvis for tyk, tilsættes et par spiseskefulde fond eller bouillon. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kød og grøntsager.

Serveringsforslag: Serveres direkte i gryden for det mere rustikke valg, eller arrangeres på et fad omgivet med kartoffelmos eller ris, og pyntet med persille.

Så er der kun tilbage at sige som Julia Child

Bon AppétitKvindetidskort1

Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Lucy Lee: 5 ingredienser til et lykkeligt liv

Lucy Lee: 5 ingredienser til et lykkeligt liv

Er du lykkelig? – hvis du skal tænke over svaret for længe, så har du måske brug for at finjustere dit liv og finde frem til det, der virkeligt gøre dig glad

Brevkasse: Start af egen virksomhed

Brevkasse: Start af egen virksomhed

Brevkasse: Start af egen virksomhed. Når du skal håndtere frygten, så sæt dig delmål, og tag én dag af gangen, så du ikke skal forsøge at overskue et ende resultat, som du alligevel ikke kan forudse.

Lucy Lee: Sådan står du fast i stormvejr og holder din egen kurs?

Lucy Lee: Sådan står du fast i stormvejr og holder din egen kurs?

Når verden forandrer sig omkring dig, hvor god er du så til at fortsat at holde din kurs? Jeg lover verden bliver et meget nemmere sted at navigere i, når du kun ser på dit eget gps og ikke får signaler fra andres.