Opskrift på muffins a la Kira
Muffins à la Kira er udover at være lækre også til stabilisering af blodsukkerbalancen.
Hvis du oplever, at du har lyst til slik sidst på dagen, vil de her muffins være en gave til dig. I forbindelse med en candidakur for et par år siden, fik jeg disse muffins. De var et mellemmåltid. Jeg fandt ud af, at de havde en sidegevinst. De var lige præcis det kroppen kunne bruge, når blodsukkeret styrtdykkede.
Jeg sørger derfor for at lave dem jævnligt. Hvis jeg kan mærke, at jeg er inde i en periode med trang til sukker, så laver jeg dem fluks. De indeholder en masse fibre og sunde fedtstoffer, der mætter og derfor skaber balance i kroppen med det samme.
Bonusinfo
Hvis du oplever at du har ustabilt blodsukker så kan du med fordel benytte følgende kosttilskud til at skabe balance: Total Kromium og B-vitaminkompleks. Zink har også en gavnlig effekt ligesom magnesium og kalium er vigtige for at skabe stabilt blodsukker. Men disse tilskud er ligegyldige, hvis du fortsat øser en masse sukker i kroppen. Så hvis du kæmper med ustabilt blodsukker, så sørg for at din kost ikke indeholder en masse hurtige kulhydrater.
Muffins
200 g mandler
100 g hørfrø
1 banan
2 dl æblemos – sukkerfri
1 gulerod, fintrevet
½ tsk. bagepulver
2 æg
1 knivspids salt
2 knivspids vaniljekorn
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Brug gerne foodprocessoreren til det hele, men hvis du ikke har en så følg anvisningerne, som de beskrives her. Ellers kommes det hele bare i maskinen. Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem indtil du har mandelmel. Skræl guleroden og riv den, så det er helt fintrevet. Mos nu bananen og kom alle de andre ingredienser i. Massen er forholdsvis fast i det, ikke flydende som den normalt er, når du laver muffins. Fordel massen i ca. 9-12 muffinsforme. De bliver ikke så store, men de har så meget smag at det ikke betyder noget. Bag i den varme ovn 12-15 minutter.