Oreo isdessert a la Kira
Denne her isdessert, vil give dig et helt nyt syn på, hvad Oreos kan bruges til. Denne dessert slår de fleste isdesserter, jeg har prøvet. Den er nem at lave, men skal laves dagen før den skal bruges. Det er til gengæld det hele værd.
Ingredienser
Bund
3 bægre pasteuriserede æggehvide
1 pakke Oreokiks
1 tsk. bagepulver
Is
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
3 dl. piskefløde
1 pakke Oreokiks
3 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
Bunden
Pisk hviderne helt stive. Tilsæt bagepulveret. Vend forsigtigt de finthakkede Oreo i massen. Bag massen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 min. Når bunden er færdig puttes den i fryseren, så den kan afkøle – det er bedst, hvis den er ”halvfrossen”, inden isen hældes på.
Isen
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyktflydende masse. Pisk fløden til flødeskum. Bland forsigtigt de to masser. Tilsæt de hakkede Oreo’s.
Begge ting hældes i hver sin springform, og stilles i fryseren i et døgn. Lige inden den skal bruges stilles isen oven på den lækre bund og kan nu nydes.
Tip
Det er super lækkert med noget hakket chokolade i både bund og is, evt. mintchokolade.Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt