Passer du og din kæreste sammen?

 

Passer du og din kæreste sammen?
Har du prøvet at tage diverse kærestest? “Se om du passer sammen med din kæreste”, “Hvordan ser din drømmekæreste ud” osv. Jeg har selv for sjov taget nogle stykker som ganske hyggelig underholdning, ikke mere end det. For det er jo ligegyldigt at være eller at finde en bestemt type, hvis man ikke selv eller den man finder, udvikler sig og udnytter sit potentiale til at være den bedste udgave af sig selv.

Jeg er medlem af flere grupper og sider på facebook, hvor en af dem forleden skrev noget med “Prøv denne test og se om du passer sammen med din kæreste, så du ikke er utro” Det trickede mig, for hvordan kan man undskylde sig med løgn og bedrag på den måde? Man kan aldrig sige at man er utro, fordi man ikke passer sammen, for hvad laver man så i det forhold? Man er utro fordi man ikke giver sin partner en valgmulighed, fordi man ikke selv tager ansvar for forholdet eller for at komme ud af det.

Jeg har også prøvet parforholdshoroskop, og synes at det ramte rigtig godt. Jeg tror ikke at man kan sige at den og den type passer sammen, og heller ikke i forhold til parforholdshoroskoper, men man kan blive klogere på sig selv og hinanden og måske endda få en rigtig god snak ud fra sådan et.

Udvikling kræver handling
“De må tage mig som jeg er” eller “”Sådan er jeg bare”  – Er jævnligt brugte udtalelser, der ikke dækker over andet end at man fralægger sig ethvert ansvar og dermed bliver en meget plat badebillet til at opføre sig egoistisk. For der er jo ingen mennesker der bare er, alle udvikler sig (forhåbentlig), hvis du ser 5, 10 eller 15 år tilbage, så er du også blevet en anden udgave af dig selv, du kender dig selv bedre og ved forhåbentlig hvad du vil og ikke vil og har måske endda også fået modet til at handle ud fra dette.

Alle mennesker er forskellige og forskellige typer med potentiale til at udvikle sig, og muligheden for at være lykkelig, her tænker jeg ikke på materielle goder, men den indre lykke med selvværd, troværdighed og modet til at forfølge sine drømme. Det er ikke en nem vej og skal man være lykkelig i et kærlighedsforhold så kræver det at begge vil den samme vej.

Ikke nødvendigvis at begge vil de helt samme ting, men kærligheden og respekten skal naturligvis være der og værdierne og livsgrundholdningen bør være ens, for at man passer sammen, så blæse være med om du interesserer dig for perlesyning og langrend og din partner interesserer sig for blomsterpodning og tipsbladet, bare man sørger for at mødes i hinandens interesser og finde noget fælles, om det blot er weekendture til Berlin, gåture ved stranden eller gå på diverse udstillinger sammen.

Men uanset hvad, så kræver forvandling handling, man skal gøre noget for sig selv og for hinanden, ord kan ikke stå alene.

Tag dog ansvar menneske
Ordet ansvar kan godt være noget af en gyser, hvis man generelt er konfliktsky, men man kommer ikke udenom det, hvis man gerne vil være lykkelig. Man skal tage ansvar for sig selv og for hinandens tryghed.

Det gør man ved selv at være et autentisk menneske med troværdighed, og ved at arbejde på at blive den bedste udgave af sig selv. Ved at man respekterer og anerkender hinanden, giver plads, men også giver af sig selv og sin tid til kærlighedsforholdet.

Hvis man sikrede sig at man havde de samme værdier og moral inden man forpligtede sig i et forhold og hvis man var troværdig som ovenstående, så ville skilsmissestatistikken se meget anderledes ud. For så ville man passe meget bedre sammen i de forhold man indgik i og ikke mindst passe og udvikle sig sammen og ikke fra hinanden undervejs. Og hvilke test ville de mon så finde på?

Jannie Nielsen Hansen
www.LoveRoad.dk

 

 

Kommentarer skrevet af andre
 • Mette

  14. maj 2012 kl. 10:10

  Det er så skønt når vores værdier omsættes i handlinger. – det er lige netop her vores udviklingspotentiale ligger . Stop op og se om de passer sammen. Det betyder at du skal nedfælde dine værdier først ellers kan du jo ikke se om du virkelig er autentisk.

  • Jannie

   14. maj 2012 kl. 11:37

   Nemlig Mette.

   Det er ikke nok at kende sine værdier hvis man ikke også efterlever dem, en lille detalje :o)

   Og det er ganske klogt at kende sine værdier inden man går ind i et forhold, og være synlig omkring dem og naturligvis efterleve dem. Det giver en tryghed i enhver relation, at man er den man udgiver sig for at være og både kan og vil stå inde for sig selv.

   Det er der vist ikke nogle kæreste-test der kan afklare for én :o)

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Julie: Paris varsler Russisk vinter

Julie: Paris varsler Russisk vinter

Julie i Paris – Den russiske designer Valentin Yudashkin fremviste i sidste uge sin nyeste kollektion

Forkæl dig selv: 3 gode tips

Forkæl dig selv: 3 gode tips

Forkæl dig selv: 3 gode tip Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Selvforkælelse er en vigtig ting i en travl hverdag, men desværre er mange danskere gode til at glemme sig selv iblandt praktiske gøremål og opgaver på arbejdet. Men ikke desto mindre er det vigtigt, […]

Niia Bloch: Kender du dine grundværdier?

Niia Bloch: Kender du dine grundværdier?

Du er velkommen til at være i selskab med mig i to timer den 9.marts kl. 17.30. Her taler jeg om grundværdier og om hvordan du bringer dem på linje med dig selv, privat og professionelt. Jeg taler også om, hvorfor det er langt vigtigere at være autentisk end at være perfekt.