Pernille Melsted: Kan du sige “jeg er vigtig!”?

 

Pernille Melsted: Kan du sige “jeg er vigtig!”

… uden tøven, tvivl eller det mindste modstand?

Kapitlet “Jeg er vigtig” er det sidste – og det vigtigste (synes jeg) – i Tag dit lys hjem.

Det er også det tungeste. Og måske mest udfordrende. I hvert fald har jeg lige fået en besked fra Jenny, der var med på Shadow Process for et par uger siden og som skriver:

“Jeg har slugt bogen på et par dage … og så kom “jeg er vigtig” – og jeg græd mig hele vejen igennem. Fra start til slut …

Jeg ved ikke, hvordan jeg kan udtrykke min tak dybfølt nok. Der er en ny version af Jenny undervejs, og glæden bobler i mig ved tanken om, hvor fint det er. Og bliver. Tak!”

De fleste af os kæmper med at føle os vigtige … nok.

Vi ved ikke, at de fleste andre også går rundt og føler sig værdiløse, mislykkede, uelskede, ikke vigtige og forkerte – til tider. Det er ikke det, vi skriver i vores cv, på Linkedin eller i vores datingprofil.

”32-årig civilingeniør med stærke sprogkundskaber og lejlighedsvis følelse af intenst mindreværd søger nye udfordringer.”

”47-årig charmerende og intelligent brunette, der jævnligt plages af følelsen af ikke at være elsket eller pæn nok, søger eventyrlysten mand med interesse for skisport, kultur og rejser.”

Vel? ;-)

Fordi vores personlige sår og traumer er behæftet med skam, har vi lært at skjule dem, så ingen skal opdage, hvad vi på et tidspunkt – og dybest nede i vores sorteste mørke – har tænkt om os selv. Og måske engang imellem stadig tænker.

Jeg er ikke vigtig.
Jeg er ikke god nok.
Der er noget galt med mig.
Jeg er uelsket.
Jeg er værdiløs.

Det sker for os alle. Også for dem, det ser ud, som om det ikke sker for.

Men det passer ikke, at vi ikke er vigtige. Og det passer ikke, at vi ikke kan gøre noget, for at føle os vigtige. Og med det mener jeg ikke at puste os op eller præstere, for at føle os vigtige. Men at connecte for at føle os vigtige.

I TAG DIT LYS HJEM skriver jeg om fælleskabet. At det er dét, vi skal søge, for at mærke, at vi er vigtige.

Fra kapitlet “jeg er vigtig” [side 209 – 229 i Tag dit lys hjem] Her er et uddrag:

Vi kan beholde de briller på, hvor vi kun ser alle eksemplerne på, at vi ikke er vigtige. Men vi kan også tage brillerne af. Det handler om perspektiv, som jeg beskrev i starten af bogen.

Vi kan både finde eksempler på, at vi har været vigtige, og vi kan beslutte os for, at gøre os vigtige.

Det er sådan, du tager de største, fineste og mest strålende af alle lyse skygger hjem: Jeg er vigtig. Jeg er værdifuld. Jeg er værdig.
Forfatteren Ralph Waldo Emerson skrev: “The only way to have a friend is to be one”. Den eneste måde at have en ven på, er ved at være en.
Det betyder, at du skal være den, der tager initiativet til at blive en del af de fællesskaber, du gerne vil være en del af – og den, der rækker ud til de mennesker, du gerne vil ses med. Også selvom du tænker: ”Det er fandeme altid mig, det skal tage initiativet.”

Bare gør det.

Tag initiativ til den Whiskeyklub. Start et band. Meld dig ind i den forening, du gerne vil være en del af. Køb et årskort til zoo til dig og din pingvinglade veninde. Inviter til et cocktailparty. Lav en bogklub og hæng et opslag op på biblioteket. Arranger fællesspisning for dem i opgangen hver anden onsdag. Lav en Facebookgruppe for alle, der elsker tulipaner. Eller meld dig ind i en fanklub. Gør noget. Engagér dig. Involvér dig.

Det kan også være, at skal tage initiativ til nye relationer. Måske har du for nylig mødt et menneske, som du har lyst til at bruge mere tid med eller blive ven med. Men måske vil du ikke virke anmassende, påtrængende eller som sådan en pinlig eller desperat type, der ikke har nogen venner. Tag en chance. Byd op! Risikér noget.

Det er alt sammen med til at styrke følelsen af, at du er vigtig, værdifuld og værdig.

Læs meget mere om at være vigtig … og alle de andre  lyse skygger i TAG DIT LYS HJEM

​Din lokale boghandler har bogen på hylderne.

Ellers kan du købe bogen online og få den leveret lige til døren. Fx her.
Tag dit lys hjem findes også som e-bog. Lydbogen kommer også (jeg skal bare finde tid til at indtale den :-)

Tag dit lys hjem får du en introduktion til den lyse skygge, en forklaring på hvordan og hvorfor vi skjuler vores lys. Og naturligvis en guide til at tage dit lys hjem – trin for trin. + masser af øvelser, personlige eksempler og cases.

Du får også en tjekliste med 133 lyse skygger, så du kan finde din egne. Og i bogen dykker jeg dybere ned i 8 lyse skygger.

Rigtig god fornøjelse!

Kærlig hilsen
Pernille

Husk. Shadow Facilitator Uddannelsen starter i september

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Tandkroner til billige priser

Tandkroner til billige priser

Åh nej. Er den nu gal igen? Har du behov for en tandlæge, der er ekspert i tandkroner? Og er du lidt nervøs for den høje pris, tandlægen plejer at tage for lignende behandlinger? Så læs mere om tandkroner her. Der er nemlig gode råd og hjælp at hente fra eksperter, der er de billigste […]

Slip kreativiteten løs med keramik

Slip kreativiteten løs med keramik

Keramik er i dag en populær beskæftigelse indenfor den kreative verden, da du både kan blive udfordret, udviklet og styrke i din kreativitet. Stentøjsler er en af mest populære lertyper, der findes på markedet. Det er en populær lertype, da stentøjsler har et højt smeltepunkt og kan brændes ved 1200-1300 grader.

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Yarno lader dig aldrig gå ned på kvalitetsgarn

Dette indhold er sponsoreret Under coronapandemien har mange fået øjnene op for eller genfundet tiden og glæden ved at hækle og strikke. Det er en hobby, du kan hygge dig med, både alene og i selskab med andre; hvor langt de er kommet med deres projekter, eller hvilken ny teknik de benytter sig af er […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Mode fra Paris – Julie har besøgt Kenzo

Mode fra Paris – Julie har besøgt Kenzo

Det er sådan lidt “cashmere-køligt” i dag – så vi kigger på efterårsmoden.

Vigga Wagtberg: 5 trin til at få mere bekræftelse fra din kæreste

Vigga Wagtberg: 5 trin til at få mere bekræftelse fra din kæreste

Savner du at blive mere bekræftet af din kæreste? Det er ikke sikkert, at det er noget han kan gætte sig til – og sandsynligvis vil han gerne give dig det du har brug for, hvis han bare ved hvad det er, du helt præcist savner.

Sofia Manning: Hvem er din heltinde?

Sofia Manning: Hvem er din heltinde?

Sofia Manning: Hvem er din heltinde? Din indre helte-historie gemmer på din power. Sådan får du den frem i lyset.