Planlægning af et bryllup tager lidt mere end en uge!

 

MiePlanlægning af et bryllup tager lidt mere end en uge!
www.facebook.com/themainevent

Der var engang en der sagde til mig; ”Hvorfor skal man have hjælp fra en bryllupsarrangør for at planlægge et bryllup? Det er vel bare at købe en kjole og sende nogle invitationer…”

Et par jeg arbejdede med på planlægningen af deres bryllup spurgte mig efter en måned, med 6 måneder tilbage inden brylluppet: ”Hvorfor er du ikke færdig endnu?”

Begge gange undrede jeg mig over hvordan disse mennesker planlægger andre ting i deres liv… Gør de det hele på en uge og venter derefter 6 måneder, hvor der intet sker, og forventer så at alle detaljer er tilpasset, regninger er betalt og aftaler er bekræftet?

Planlægning af et bryllup er en proces og ofte er det en lang proces. Jeg anbefaler, som de fleste andre bryllupsarrangører at I starter omkring et år før brylluppet med at få de store ting på plads. Hvis I vil have en bestemt kirke eller location, kan I godt forhøre jer om stedet er ledigt i endnu bedre tid, men ofte er et år før helt ok.

Jeg siger ikke at det ikke kan lade sig gøre at planlægge et bryllup på kortere tid. Lige nu arbejder jeg f.eks. sammen med to brudepar, der har brugt kortere tid. Det ene startede 7 måneder før og det andet 3 måneder før. Begge par får helt fantastiske bryllupper, men begge par har også været klar til at træffe hurtige beslutninger og vælge fra med hård hånd.  Samtidig har vi holdt møder jævnligt, for at sikre at vi når det hele til tiden. Der er jo stadig det samme antal beslutninger at træffe, de skal bare træffes på kortere tid og uden så lang tid til at undersøge alternativer.

En af de største ulemper ved at planlægge på kort tid, er at gæsterne modtager invitationerne meget sent. Hvis I er meget sent ude, og hvis I oveni købet skal giftes i sommerferieperioden, er der nok mange af jeres gæster der kommer til at melde afbud.

Inspiration og budget
Uanset om man har lang eller kort tid til rådighed til planlægningen er det en proces at planlægge et bryllup. I skal starte med at finde frem til hvilken slags bryllup I ønsker jer, hvilket tema I vil have, hvordan I ønsker at festen skal være, hvor mange I gerne vil invitere og hvornår I vil have at det skal være. Herefter må de fleste brudepar spørge sig selv om de har råd til at afholde det bryllup de gerne vil have. Et indledende budget er en rigtig god ide. Husk dog at alt der har med bryllupper at gøre er dyrere end I tror, så pas på med at budgettere for lidt. Husk også at lægge ca. 15% oveni det totale budget til uforudsete udgifter.

TjeklisteWeb forside
Efter budgettet er lavet, vil jeg anbefale at I laver en tidsplan. Fordel de forskellige opgaver over de måneder I har at planlægge i, så I ikke skal beslutte alt på samme tid. Og sørg for at tænke logisk. Det er f.eks. ikke en god ide at bestille en hestevogn, før I har en bekræftelse på location, for hvis turen fra kirke til location pludselig er 40 km, er hestevognen absolut ikke det mest praktiske.

I jeres tidsplan bør I også notere alle de små ting. Lav en separat tjekliste for hver måned, hvor alle de små ting kan skrives på efterhånden som planlægningen skrider frem.

De første ting I skal indhente tilbud på er de andre større ting som transport, musik, fotograf osv. Her er det ofte helt bestemte personer I skal booke, og hvis I f.eks. vil have en bestemt fotograf, kan vedkommende godt være booket lang tid før.

Et godt råd
Mit bedste råd til jer der planlægger jeres store dag: Fortvivl ikke over at huskelisten med ting der skal gøres kan blive længere og længere jo tættere på I kommer.  Alle detaljerne kommer frem tættere på brylluppet, så glæd jer over at det er små ting der skal gøres og ikke store voldsomme beslutninger. Hvis I har gjort jeres forarbejde godt, er de store vigtige beslutninger taget allerede.

Der er hjælp at hente
Hvis I føler at I har brug for hjælp til planlægning, sparring og kreative ideer, kan det anbefales at hyre en bryllupsarrangør. Det kan især være en fordel hvis I har kort tid at planlægge i, da jeres bryllupsarrangør sørger for at I bruger jeres tid og energi på de rigtige ting, og samtidig kan minimere researcharbejdet en hel del, fordi han eller hun allerede kender markedet.

Hvis I ikke føler for at have en bryllupsarrangør kan i få rigtig meget hjælp på de forskellige bryllupshjemmesider og deres forum.

Hvis I følger med på min Facebook side www.facebook.com/themainevent kommer der over de kommende måneder nogle artikler, der kommer ind på de store dele af brylluppet. Så hvis I ikke er gået i gang endnu, eller kun lige er gået i gang, så følg The Main Event på Facebook og få gode tips til planlægningen.

God fornøjelse.Kvindetidskort1Menukort

 

 

 

 

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Katrine Fagerholt: Sådan tager du hul på den svære snak – uden at såre

Katrine Fagerholt: Sådan tager du hul på den svære snak – uden at såre

Kender du den der nagende fornemmelse, når du godt ved, at I skal have taget fat på en snak, der måske ikke bliver helt nem?

Aninas brevkasse: er jeg paranoid eller er min mand bare helt fra den?

Aninas brevkasse: er jeg paranoid eller er min mand bare helt fra den?

Han siger jeg ikke mere lugter som en kønsmoden kvinde, så han ‘tænder’ ikke på mig.

Hvad er Black Friday?

Hvad er Black Friday?

Hos The Body Shop fejres Black Friday – Når man køber en af de populære Body Butters får man en gratis Shower Gel med i købet. Det tilbud gælder kun for Black Friday d 27 november.