Sara Isabella Roland og Kæledyr

 

Sara RolandSara Isabella Roland og Kæledyr

Efter idé af Elisabeth Tuxen Rubin

Hvorfor har du valgt netop de kæledyr?
Jeg har valgt at have hund, hest og kat, fordi de er så forskellige og hver især supplerer min personlighed helt fantastisk.

Jeg har redet og passet alverdens heste siden jeg var helt lille, har altid været meget tiltrukket af dette dyr. Men igen, jeg har altid været meget tiltrukket af de fleste dyr.

Min hund Jake, har jeg valgt ud fra at jeg ville have en hund som er glad, venlig og imødekommende. Jeg ville have en hund som elsker alle mennesker og som jeg derfor kan have med mig alle vegne… en rigtig følgesvend. Jeg ser ham og mig som landevejens riddere, vi går side om side til verdens ende!

Min hest giver mig den jordforbindelse som jeg har brug for. Hun er også en livs partner, som udfordrer mig og fylder mit liv med vidunderlige oplevelser i naturen.

Jeg har haft Rosa, som hun hedder i otte år nu og vi har oplevet mangt og meget sammen. Hun var en vred og misforstået hest, da jeg købte hende og det tog mig halvandet år at opnå hendes respekt og kærlighed.

Hun er ligesom mig, èn der skal have bevist at folk ikke forlader… Jeg sælger hende aldrig, hun er min ven!1420155_668918696504297_1122317103_n

Hvilken plads har dine dyr i hverdagen hos dig? Og hvordan påvirker det din hverdag?
Mine dyr fylder rigtig meget i min hverdag, både som familie medlemmer der skal have opmærksomhed og passes. Men de fylder også mere og mere som redskaber i mit arbejde som terapeut / coach i min virksomhed Be Change, som jeg ejer sammen med Sussanne Wexøe.

Siden jeg købte min første hest i slutningen af mine tyvere, kunne jeg mærke at jeg brugte mine oplevelser og udfordringer med min hest som spejl på resten af mit liv.

For ca fem år siden begyndte jeg at studere fænomenet Animal Assisted Therapy nærmere og en verden som jeg altid havde vidst var der, åbnede sig for mig. Pludselig var jeg ikke alene med alle mine fornemmelser og teorier. Siden har jeg brugt det aktivt som redskab i mit arbejde. Vi har et modul på vores coach uddannelse som rykker ved vores opfattelse af os selv som mennesker, på det modul spiller hestene en stor rolle som spejl.

Min dejlige hund Jake er nu også blevet besøgs hund, i selskab med mig naturligvis… vi besøger ældre mennesker på plejehjem. Og Jake spreder sin varme og bringer smil frem på læberne og i hjerterne.

Har du haft andre kæledyr som voksen?
Jeg har haft hund siden jeg var enogtyve. Der købte jeg min dejlige Schæfer blanding på en gård på Langeland. Det var egentlig min mor der ville have en hund, men det var mig der endte med at køre hjem med én. Min daværende hund, som også hed Rosa, hun valgte mig. Hun sad ved min side og veg ikke bort en øjeblik. Så var den sag afgjort…og hun veg ikke min side, hvis hun kunne blive fri, i fjorten dejlige år. Min anden hund hed Buddy. Ham fandt jeg på gaden i Los Angeles, da jeg boede der i starten af mine tyvere. Jeg havde Rosa med derover og vi fandt Buddy sammen på en tur rundt i vores kvarter. Buddy var tydeligvis en misrøgtet hund, men han var dog meget tillidsfuld. Og han kom med os hjem. Jeg satte sedler op i kvarteret for at finde hans ejer og jeg håbede inderligt på at ingen ville melde sig, for han var en trist hund der helst ikke skulle tilbage til det liv han havde haft. Så han blev sammen med mig og Rosa i knap tretten år og de to døde med tre måneders mellemrum fra hinanden.

Min første hest købte jeg i Los Angeles, han var en speciel stærk lille Mustang, som tog mit hjerte med storm. Da jeg transporterede ham hele vejen med mig til Danmark, var der en del der grinede i skægget over at jeg ville bruge så mange penge på sådan en mærkelig lille hest. Men jeg kunne ikke forlade ham dengang. Og jeg går ikke op i fine papirer mv, når jeg forelsker mig i et dyr. Så er det hjertet der vælger.1395102_668918699837630_614831734_n

Havde du kæledyr som barn?
Jeg er vokset op med et utal af hunde og katte. Min mor og jeg delte den store kærlighed til dyr og jeg er meget taknemmelig for at jeg har arvet den side af min mor.

Hvad stiller du op med dem, når du skal på ferie?
Når jeg tager på ferie, så tager jeg enten Jake med mig og ellers bor han hos min søster imens. Mine katte passer naboen, de render ud og inde som det passer dem, så de er nemme og skal bare have mad og vand.

Min lille hest er lidt mere bøvlet at få passet, for det kræver noget mere af folk. Jeg har hende opstaldet på en selvpasser stald. Dvs at der skal muges ud og fodres hver dag. Jeg finder som regel nogen der kender hende og stalden godt i forvejen, så jeg ved hun er i gode hænder.


Har du gjort dig tanker om, hvad der skal ske, når dyrene bliver gamle?
Når mine dyr skal herfra, så er det fordi de selv fortæller mig at det er tid. Det er de ret gode til, dyr er jo ikke sentimentale og de er heller ikke bange for døden, så de vider meget tydeligt at deres tid er inde. Som regel ved at trække sig væk fra flokken og gemme sig. Hvis de har smerter, så skal de ikke lide for min skyld, fordi jeg er for sentimental og egoistisk.

Mine gamle hunde fik jeg ikke begravet, men det tror jeg at Jake bliver. For det ærgrer mig at vide at mine fine og dejlige venner bare endte i en bunke lig et eller andet sted… det er for trist.

Min hest er for stor til at begrave, ellers gjorde jeg også det

 

Fik du læst
Signe Wenneberg & Emil, Alfred og hønsene https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-signe-wenneberg/
Anne Mette Jarden & NK https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-anne-mette-jarden/
Kira Eggers og Opi https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-kira-eggers-opi/ Julie  Berthelsen & Balu https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-julie-berthelsen/
Anna Thygesen & Ibsen https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-anna-thygesen/
Lizl Rand & Sally https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-lizl-rand/
Pia Kjærsgaard & Rikke https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-pia-kjaersgaard/
Mie Eje & Bobo og Nunuu https://kvindetid.dk/kvinder-og-kaeledyr-mie-eje/
Kvindetidskort

 

 

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Zoë besøger Timm Vladimirs Køkken

Zoë besøger Timm Vladimirs Køkken

Her møder du andre madinteresserede mennesker, som også har lyst til en hyggelig aften i byen med gode køkkentips og lækker mad, du selv har lavet

Maria Pedersen: Beskrivelser fra Lesbos

Maria Pedersen: Beskrivelser fra Lesbos

I en uge knoklede vi side om side med andre frivillige i den bagende varme – tidligt om morgenen sent om natten – vi kørte rundt på en lille scooter fra den ene ende af byen til den anden, fjernede splinter fra søpindsvin, forbandt ankler, behandlede feber, hev folk op af vandet, fik overleveret små bitte børn i armene, der var våde og kolde efter opholdet i havet, hjalp en kvinde der var i fødsel og blev bragt ind med redningsbåden.

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Tips til anerledes gaver

Trine Baadsgaard fra bogen Nøjsom: Tips til anerledes gaver

Som regel ’køber’ jeg oplevelser. Det kan både være dyre ting som f.eks. teaterbilletter eller rejser, men ofte noget mindre. Til inspiration kan du her se en række af de gaver, jeg har givet de seneste år