Skønhedseksperten Raz nu med kærlighed til chokolade
Skønhedseksperten Raz nu med kærlighed til chokolade
RAZspa choko-massage-bar
-den fra TV2 frihuset & Chokolade festivallen.
Skønhedseksperten Raz nu med kærlighed til chokolade. Chokoladen har været kendt siden Mayafolket reagerede i den sydlige del af Amerika 1500 år f.kr. På Columpus 3. rejse til denne nye verden, tog han cacaobønnen og mayadrikken Xoqoatle med hjem til det spanske hof der hurtigt tog den til sig.
Kakaosmør og kakaomasse har længe været brugt i hudcremer og kosmetik. Mørk chokolade især har et meget højt indhold af flavonoider. Flavonoider er antioxidanter, som findes naturligt i kakaobønnen, og antioxidanter er vigtige for at beskytte huden mod skader på celler og væv.
Forskere behandlede 24 kvinder med ekstra- flavonoid-beriget chokolade. Kvindernes hud blev fugtigere, glattere og mindre skællende. Huden blev mindre rød når de udsættes for ultraviolet lys. Forskerne mener, at flavonoider, som absorberer UV-lys, hjælpe med at beskytte og øge blodtilførslen til huden, forbedrer dens udseende.
Magnesiumstoffet serotoni, der er i kakaobønnen en direkte indvirkning på vores belønningscenter om du spiser, smørre eller dufter til det. Det giver os samme følelse, som når vi er forelskede, hvad mere kan man ønske sig.
45 g. kakaosmør
20 g. sheasmør
5 g. kokos olie (kan undlades)
1 spsk. kakaopulver
Ovenstående smeltes over et vandbad. Afkøles til hånd-temperatur, hvorefter olierne tilsættes.
3 dråber pebermynte olie
5 dråber appelsin olie
5 dråber chokolade aroma
Jeg elsker at komme massen i hjerteforme, det er ligesom passende til chokolade.
Massen stivner hurtigt i køleskabet og opbevares v. stuetemp.
Bruges på en varm og blød krop hvor den langsomt smelter.
God fornøjelse fra Skønhedsekspert og Foredragsholder Raz
www.raz-spa.dk