Sommersalat med rygeost og kartofler
Sommersalat med rygeost og kartofler
af Kira Gall Henriksen
En rigtig lækker sommersalat er kartoffelsalat med rygeost. Den er hurtig at lave og ved at benytte nye kartofler er det et bedre alternativ end de gamle kartofler, der er propfyldte med stivelse, der intet godt gør for din krop. Den høje fedtprocent gør, at du bliver hurtigere mæt, så du vil helt naturligt ikke kunne spise så stor en portion. Det er i det hele taget en superlækker sommersalat som er velegnet til grillaftener i sommervarmen.
1 1/2 kg nye kartofler
250 g cremefraiche 38% eller skyr
1 stort bundt radiser
1-2 bøtter rygeost
1 bundt purløg
Salt og peber
Brug en hård børste til at børste skrællen af de nye kartofler. Kom dem i en gryde med vand og kog dem kun lige så der stadig er lidt bid i dem. Hæld vandet fra når de er færdige og kom kartoflerne i køleskabet, så de køler helt ned. En lille time efter er de klar til at blive blandet med resten.
Rør cremefraiche og rygeost sammen og tilsæt salt og peber. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver. Tag kartoflerne og del dem i mindre stykker og kom dem i dressingen. Kom radise skiverne i på nær nogle til pynt. Klip purløg ned i blandingen og rør godt rundt. Afslut med at dekorere med nogle radise skiver og kom også purløg på.
Tip: Erstat cremefraichen med kvark eller skyr, så får du en lettere udgave. Endvidere findes rygeosten i både fuldfede udgaver, lavet på sødmælk og lettere der er lavet på skummetmælk. Så juster efter lyst og behov. Jeg foretrækker selv den fuldfede, fordi jeg derved spiser langt mindre.
Velbekomme og god sommer
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt