Sushi for vegetarer
Sushi for vegetarer af Zoë Escher
Er det svært at lave velsmagende vegetarsushi?
Jeg har et vegetarisk vennepar som er glade for sushi, men de synes ofte, at udvalget er ret småt og kedeligt, når de besøger en sushirestaurant.
Min egen erfaring er, at veltillavet vegetarsushi smager helt fantastisk. Det kan godt gå hen og smage bedre en sushi lavet med fisk. Det er der flere årsager til. Friske grøntsager i sæson har en fantastisk smag og en helt anden sprødhed, som fisk ikke har. Dog, er selve forberedelsen mere omstændigt, da de teknikker der bruges til at fremhæve grøntsagernes kvaliteter er mere omfattende. En aubergine bør du ikke bruge til sushi, da den vil blive blød og slatten. Det bliver ikke en rar fornemmelse når den skal spises. Derudover er det også vigtigt at sammensætte nogle grøntsager som vil fungere godt sammen, og som skaber en balance.
Grønsager i deres renhed med deres saft og kraft smager rigtig godt. Det der for nogen kan være en udfordring ved grøntsager, er deres konsistens. Afsætter du lidt tid til at klargøre grøntsagerne, så de kommer til deres ret, er det hele forberedelsestiden værd.
Rulle med Philadelfia ost
(1 stor rulle/futomaki i 8 stykker)
Ingredienser:
1 tangplade (sushi nori)
80 ml. sushi ris
120 ml. vand
1½ spsk. riseddike (Uchibori – Sushisu seasoning for sushi)
2 asparges
¼ moden avocado
2 agurkestave (10 cm)
Philadelphia ost
Fremgangsmåde:
1. Risen koges anvist på pakken.
2. Et stykke af agurken skæres til 10 cm. lange stave (ca. ½-1 cm brede) og kernerne fjernes.
3. Avocadoen skæres i skiver.
4. De to asparges koges i letsaltet vand i 2 minutter.
5. En tangplade lægges med den blanke side nedad på bambusmåtten.
6. Fingrene dyppes lidt vand og risen fordeles tangpladen.
7. Asparges, agurkestave og avocadoskiver lægges på tværs henover midten af risen. Philadefia ost påføres med en kniv.
8. Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen.
9. Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmes let om rullen for at lukke sammenføjningen.
10. Herefter skæres rullen i 8 stykker.
Læs mere om sushikursus for vegetarer http://zoeescher.com/vegetarer-sushi-kursus-for/