Sussanne Wexø: Kvinder viser vej med feminint hjerte og sjæl.

 

Sussanne Wexø: Kvinder viser vej med feminint hjerte og sjæl.

Kvinders intuition, hjerte & hjerne!
Overalt vinder kvinder frem og markerer en blidere samfundsorden. På chefposter, i ledende stillinger og også i privatlivet. Vi viser vej, og ved hvad der rør sig. Vigtigst af alt er, at vi kvinder er gode til at bruge vores  intuition – og heldigvis for det. Det ligger i vores natur og er muligvis en større del af menneskets evolution.

Når en kvinde rådgiver en veninde bruger hun både hjerne og hjerte, men intuitionen er den vigtigste rådgiver! Kvinder  multitasker, og følger med i alt lige fra mode og karriereliv til sundhed og børneevents. Vi ved, hvordan vi håndterer stress, og hvordan vi renser vores mentale snavs på ti uger.

Selvudviklingsbølgen har været over os, og vi er efterhånden meget bevidste omkring vores personlige udvikling. Tendensen til at dykke dybere ind i os selv er stigende. Vi vil kende os selv, og bruge os selv – hele selvet og hele dybden.

Mange kvinder mærker  i øjeblikket et stigende behov for at finde ind til deres inderste dybde. Vores sensitive og feminine sanser åbnes for en større selvbevidsthed, mens vores spiritualitet spirer i os.

Men hvad betyder spiritualitet for den moderne kvinde?

Spiritualitet er slet ikke alternativt længere og med rollemodeller som eksempelvis Oprah Winfrey, som i stor stil er tilhænger af en moderne spiritualitet med intuitionen i centrum, er vi danske kvinder også med på ”moden”.

” The more we can tune in to our intuition, the better off we are. I believe it`s how God speaks to us.” (Oprah Winfrey)

Spiritualiteten er over os – på en moderne måde. Vi kan sagtens leve et moderne kvindeliv med karriere, delefamilier og cafeture, samtidig med at vi lever i overensstemmelse med vores inderste – vores adgang til intuition, sjæl og spiritualitet.

I det moderne samfund behøver vi ikke at læse store tykke bøger for at mærke sjælen og leve efter intuitionen. Det er en mulighed og en gave vi har direkte adgang til.

Mange store tænkere og spirituelle vejledere har sagt at:  ”Sandheden findes inden i os selv.” Og det betyder jo blot:  ” følg dit hjerte.”

Ifølge nudansk ordbog betyder spiritualitet åndfuldhed. Men en nyfortolket og mere moderne spiritualitet kunne lyde;

”Følg dit hjerte  – Spiritualiteten er alt det, der giver livet balance og mening.”

Det er faktisk meget simpelt –  Og muligvis derfor, at flere og flere kvinder begynder at dyrke spiritualiteten i dem selv.

Den moderne spiritualitet handler ikke om religiøse erfaringer, men om sjæl.”

Når den moderne kvinde forkæler sig selv står menuen på wellness, luksus og moderne spiritualitet. Det betyder, at vi ynder at tænke på os selv,  miljøet og fremtiden, når vi nyder vores velduftende økologiske produkter. Vi har ikke problemer med at betale ekstra for luksus, for vi ved, hvor dejligt vi efterfølgende føler os både krop og sjæl. Vi tager på retreats, yogaferier og spaophold for at minde os selv om renheden og essensen af os selv. – Og det fortjener vi! Vi fortjener det sande liv…

Vi har brug for at gøre livet mere simpelt. Siden slutningen af 70èrne har vi levet i efterdønningerne af en kvinderevolution, der betød, at vi kvinder skulle ud på arbejdsmarkedet, gøre karriere og i det hele taget være ligestillede med vores mænd. Og ja, det er vi efterhånden blevet,  men vi kan og er også noget andet.

Vi kan være feminine og følge vores hjerte. Vi kan være empatiske og leve os ind i andre mennesker. Og når vi står overfor en krise, vil vi naturligt finde ind til netop disse sider af os selv og tilbage til det simple liv.

Samfundet er domineret af katastrofer og krisetider og nærmest kalder på nytænkning, nye systemer og nye livsanskuelser. Jeg tror, at disse katastrofer og kriser vil være med til at præge menneskeheden i en positiv retning.

”Gang på gang har man oplevet hvordan kriser fører til større menneskelig forståelse. Vi støtter hinanden når nøden er størst.”

Vi fjerner os simpelthen fra det materielle fokus til en dybere og mere nærværende opmærksomhed på livets andre sider.

Tidens tendenser har bevirket, at især mange kvinder er begyndt at åbne sig op for denne mere simple del af livet. Man taler om en ny tidsalder, hvor flere og flere vil vågne psykisk og spirituelt. Faktisk mener mange, at vi i disse år befinder os i en udrenselsesfase, hvor alt det, der ikke trives vil stå overfor gevaldige udfordringer, og hvor forandringer vil finde sted overalt. Prøv blot at se nærmere på din tætteste omgangskreds, og læg selv mærke til tendensen.

Livet er andet end penge og velstand

Nu er jeg absolut ikke fjende af velstand, men som moderne menneske har vi i den seneste tid overbevist os selv om, at vi skal gøre mere, være mere, og tilføje flere poster til vores alt for lange ”to-do” lister. Alt dette har medført, at vi simpelthen ikke kan føle os sunde og engageret i livet og i hinanden. Vi har brug for at restituere og oplade vor sind, sjæl og livsstil. Men hvordan gør vi det? Jeg vil gerne opfordre dig til, at bruge din spiritualitet som en slags inspiration til et liv i balance. For mig at se, er det eneste rigtige at vende fokus indad. Begynde en rejse ind i den personlige og spirituelle udvikling. For udvikling uden sjælen vil ikke medføre varige ændringer og den tilfredsstillelse, som jeg inderst inde søger.

”Der ikke er nogen rigtig eller forkert vej ind i det spirituelle. Der er den vej, som du vælger, og den er den rigtige for dig!”

Der er masser af viden derude, så mærk efter hvad der taler til dig.
Jeg har tidligere været inde på tendensen til at dyrke os selv igennem spaophold, yoga og retreats. 
Mindfulness og meditation hører også til den bølge af spirituelle og selvudviklende retninger, der handler om at leve livet nu og her, nyde hvert eneste øjeblik og fordybe sig i sindets tilstand. Mange af disse retninger, der støtter op omkring vores indre skønhed stammer fra Østens filosofiske livsanskuelser. En af de helt store tendenser er i øjeblikket dét, at have fokus på nuet og loven om tiltrækning. Loven handler ganske enkelt om, at det du sender ud, er det du vil modtage. Så vær mod andre, som du ønsker at de skal være mod dig. Det behøver ikke at være svært at bruge de spirituelle retningslinjer i din moderne hverdag. Der er meget hjælp at hente og mange små øvelser, der kan hjælpe dig godt på vej i alle situationer i løbet af din dagligdag. ”Når jeg oplever frustrerende situationer og tankespind, har jeg gjort det til en vane, at træde ud fra mig selv, og se situationen ”oppefra”. Dette giver mig et langt større perspektiv på de små og ofte ubetydelige ting og konflikter i mit daglige liv. ”

Hvis du hører til den gruppe af kvinder, der ikke orker at lære om nye tendenser og metoder til selvindsigt, kan du heldigvis bare nyde tanken om, at den moderne form for spiritualitet i bund og grund blot handler om, at acceptere dig selv som du er. Den moderne spiritualitet handler ikke om at undvære egoet og livets materielle goder. Den handler om at finde ind til dig selv og være ærlig med dig selv.  Det er netop det, der gør dig unik, giver frihed og livsglæde. Vi er kvinder med hjerte og sjæl – og vi ved det godt! – men nogle gange er det bare rart at blive husket på det. Verden ligger for vores fødder, og dette er ikke ment på en nyfeministisk måde, men blot som et kærligt skub ind i din herlighed…

”Du er dit dybeste ønske, det du ønsker er din vilje, din vilje er din gerning og din gerning din skæbne…” Vil du selv prøve? Her følger en simpel lille hverdagsøvelse, som handler om at følge din intuition og hjerte. Prøv den selv næste gang du alligevel står og venter i køen, sidder i bilen overfor rødt lys, har brug for et svar, eller blot har brug for en lille pause.

Til at begynde denne lille øvelse, skal du blot stoppe op. Placer hånden på dit hjerte og føl eller fornem rummet omkring hjertet. Mærk dit åndedræt. Du føles måske varm, anspændt eller blot neutral. Uanset hvad du føler, er det OK. Pointen er at du bringer din opmærksomhed til dit hjerte – og hermed aktiverer du det neutrale kredsløb mellem hjerne og hjerte. Simpelt og ligetil.

Den dybere gevinst er, at du igennem længere tids øvelse, vil oparbejde en naturlig kontakt til dit indre. Du vil med tiden blomstre i kærlighed, glæde og i dyb indre fred. Lyder det ikke skønt? Prøv selv og god fornøjelse…

-Og ja, vi kvinder viser vejen med sjæl og hjerte – for sådan er vi bare. Det ligger i vores feminine natur. Vi søger, vi udvikler os, og vi finder.  Ind imellem viser vi vejen for vores børn, for vores næste og for fremtiden… Så med disse afsluttende ord, vil jeg blot opfordre dig til at ose ud i wellness, luksus og moderne spiritualitet.

 

Om Sussanne
Hvis du ønsker, at finde ind til sig selv og dyrke den moderne spiritualitet, så kig indenfor hos www.sussannewexoe.dk Her kan du søge medlemskab i Wisdom & Visions Club – en ´Moderne Spirituel online club. Der er masser af inspiration at finde hos Sussanne, som nu også er fast skribent hos Kvindetid.dk,

Sussanne Wexø er terapeut, coach & forfatter. Specialist i dybtgående visualiseringer og indre velvære. Kendt fra Mærk Værten på Radio24syv. Efter længere tids forberedelse har Sussanne været med til at skabe Danmarks første Be Change Coachuddannelse, der er baseret på et Moderne Spirituelt fundament, hvor de vigtigste redskaber er intuition og livserfaring.
www.bechange.dk

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Charlotte Sommer: Positiv Energi, Power og Personlig udvikling

Charlotte Sommer: Positiv Energi, Power og Personlig udvikling

Klik ind hvis – Du er i tvivl om, hvad DU virkelig vil med dit liv. Har svært ved at få din power til at skinne igennem. Eller bare er sur, muggen og tvær.

Lonely Planet anbefaler: Weekend i Hamborg

Lonely Planet anbefaler: Weekend i Hamborg

Lonely Planet er verdens største udgiver af rejsebøger, som indtil nu er solgt i 120 millioner eksemplarer. I 2013 udkom de første Lonely Planet-guider på dansk med titlerne Oplev og Pocket.

Majken Matzau: En stor fejl at fastholde stressramte i arbejdet.

Majken Matzau: En stor fejl at fastholde stressramte i arbejdet.

Lad mig med det samme slå helt fast: Stress er ikke en sygdom, men derimod en overbelastningsreaktion i nervesystemet. Kuren mod overbelastning er, at give det belastede system ro, indtil det begynder at fungere adækvat igen. Først herefter kan man begynde at analysere problemer og årsager samt lave løsninger og implementere disse.