Sussanne Wexø: 5 simple trin til hjertevarme og stille reflektion

 

Lær at lytte til dig selv med 5 simple trin til
Hjertevarme & Stille refleksion.
 

Jeg overraskes ofte over, hvordan mange mennesker prioriterer at lytte til andre i stedet for at lytte til sig selv først. Det er nemlig simpelt, let og værdifuldt at træne de stille samtaler med sig selv.
Her følger inspiration og 5 simple trin til din personlige og stille refleksion.

Vi har alle brug for den personlige tid med os selv. Jeg kalder denne nydelse for hjertevarme og stille refleksion, hvor vi tager os tid til at give slip og forny os selv i krop og sind. Tager os tid til at lytte ind.

Vi moderne mennesker har så travlt med alt det, som vi skal gøre, og vi har så stort et pres på os, at vi (selv med de bedste intentioner) sjælden får tid til at restituere og oplade.
Måske føler du endda, at du ikke har brug for det lige nu…

SANDHEDEN ER, at lige meget hvad du laver, og hvor glad og tilfreds du er for det, som du har omkring dig, så vil du alligevel brænde ud, hvis du ikke tager dig tid til opmærksomhed.
Uden hjertevarme og kærlig opmærksomhed, vil SELV DET BEDSTE I LIVET FØLES TOMT. Hverdagens glæder vil overskygges med alt det, der skal og bør gøres og handles på. Vi laver alenlange To Do lister for at imødekomme presset, og dog ender det ofte med følelsen af udbrændthed, som kan føre til stress, depression og i værste fald demens.

Kender du det, at du sommetider bare føler dig tung? At du falder om på sofaen af udmattelse, eller omvendt… slet ikke kan sove, fordi der rumsterer så meget i dit indre?
Óg kender du det, at du nærmest føler dig stolt og tilfreds, når du endelig får taget dig sammen til at gå tidligt i seng, måske endda med et fodbad og en god bog?

Den gode nyhed er jo, at vi med små pauser i vores hverdag, kan give os selv den indre ro og opmærksomhed, som er vores livsnerve.
Ja, et nærværende fodbad kan næsten gøre det! Vi giver os selv et fredeligt rum med stilhed, fordybelse og pause. Det føles godt, og vi kan straks mærke, at vi gør noget godt for os selv. Vi lader op!

Vi føler dette behov og denne selvomsorg instinktivt… – eller det burde vi gøre. Men hvis vi har lukket for meget ned for vores behov, ja så slumrer de, indtil de vækkes eller rettere sagt, ikke kan ignoreres længere – og så skriger de efter opmærksomhed. Vores krop og hele kalder på os og vores dybeste længsler kommer til overfladen med en sådan kraft, at det kan virke overvældende. Ofte tænker vi efterfølgende; HVORDAN KUNNE JEG IGNORERE FARESIGNALERNE?
Hjertevarme og stille refleksion handler om at finde tilbage til nærkontakten med og i os selv. Det handler om at følge og finde tilbage til naturen i os…
Faktisk på samme måde som jægerne i stenalderen, (vores forfædre ) som var ude og jage og/eller kæmpe. Efter en god dags anstrengelser vendte de hjem til bålpladsen, hvor de fik tid til at lade op, uden yderlige bekymringer.
Det gør det moderne menneske ikke!
Vi er ude og ”kæmpe” dagen lang. Vi sætter gang i den såkaldte kæmp eller flygt reaktion, også selvom vi nyder ”kampen”. Herefter henter vi måske børn, eller arbejder videre, mens vi pludselig bliver vi ringet op af vores kære, der er blevet alvorligt syge. Vi tjekker op på diverse medier og nyhederne kommer med trusler om det ene og det andet. VI BOMBADERES MED BEKYMRINGER.

Vi lader kun op og restituerer, mens vi sover, men hvis vi ikke sover ordentligt, fordi vi har for meget at tænke på, så fortsætter bekymringerne om natten, indtil vi har lagt mærke til dem.
Det er her, vi virkelig kan trille os ind i en ”ond” spiral. Dog er denne spiral slet ikke ond. Dit menneskeliv er fantastisk, og din krop er vidunderlig til at

fortælle dig, at du skal passe på.
KROPPEN GØR ALT FOR AT GØRE DIG OPMÆRKSOM! Den gør dig endda syg, stresset og tvinger dig i knæ, så du kan lære det!

Så lad os mærke kroppen nu. LIGE NU før det er for sent!
Lad os give os selv lov til at mærke og lytte godt efter.
Giv dig selv lov til at slappe af, så du giver din krop og sind den ro, som der er brug for.
Jeg vil nu introducere dig til 5 simple trin, som du kan opøve og træne dig i, indtil det integreres naturligt for dig.
Denne simple og meget effektive øvelse varer ca. 5-10 min. og kan med fordel udføres flere gange om dagen.

 1. Luk øjnene.
 2. Tag tre dybe vejrtrækninger og ånd helt ind i hele kroppen.
  Med dette menes, at du skal ånde ind, så du oplever ekspansion og udvidelse, – ikke blot i brystet, men som en total oplevelse helt ud i celleplan.
 3. Herefter skal du forbinde dig med din egen indre ro. Du må meget gerne smile til dig selv,- også selv om det umiddelbart kan virke kunstigt. Giv dig selv lov til at mærke din fred.
 4. Sig til dig selv:
  Jeg ønsker at lytte nu, og jeg ønsker at arbejde sammen med mig selv på kærligste vis med nænsomhed og opmærksomhed.
  Jeg er her for mig nu!
 5. Stil så dig selv spørgsmålet:
  Hvilke budskaber har jeg til mig selv lige nu. Er der noget jeg skal lytte til?

Rigtig god og kærlig fornøjelse…
Husk at du altid kan hente flere svar i dig selv. Hvis du ikke helt forstår de signaler eller svar, som du modtager, så bliv endelig ved og ved med at spørge, indtil svarene føles trygge.

Namaste
Sussanne Wexø
www.bechange.dk

Kommentarer skrevet af andre
 • Randi Simonsen

  12. maj 2014 kl. 09:15

  Kære Susanne
  Hvem har du til at lave clairvoyancen? Ej for at trænge mig på, blot nysgærrig.

  Tillykke med dine succeer søde.

  Mange knus Randi

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Spareribs a la Zoë

Spareribs a la Zoë

Zoë Escher: Jeg elsker spareribs, jeg kan godt lide at sidde at gnave i et stykke ben med kød på. Her følger opskriften på Spareribs a la Zoë. Nemme at lave og smager ummmm

Mød Mariakaisa og Sølvi: Når hesten coacher

Mød Mariakaisa og Sølvi: Når hesten coacher

Mavefornemmelse skal forstås konkret. I maven opfanger hesten følelsers vibrationer. Og dét bruger vi i arbejdet med mennesker.

Kvindeklumme af Karen Seneca: Elsker, elsker ikke

Kvindeklumme af Karen Seneca: Elsker, elsker ikke

Han skrev smukke i sms. Det er det samme som “Jeg elsker dig” -Ikk?