Tag jer sammen og lad barnet beholde sit netværk

 

StenderupTag jer sammen og lad barnet beholde sit netværk

Af Søren Stenderup

Vi står overfor en ny tid. Derfor er det så mega svært at finde ud af, hvad der er bedst for barnet.

Føler barnet sig rodløs ved at far og mor aftaler en 7/7 ordning?
Skal man droppe helt at gå fra hinanden, da DET ville være bedst for barnet?
Er mor den bedste i verden, så derfor skal hun have barnet 13-1?
Eller er mor fucked up (men kæmper selvfølgelig for sit barn i de perioder, hvor hun har overskud) og har brug for en alternativ ordning?

Far er jo nok skredet efter I fik børn ikk? Far gider nok ikke at have indflydelse alligevel eller involveres i barnets problemer. Mor finder ny mand. Mor har fået barnet mere end far. Far synes det er ok. Mor dropper ny mand. Far ringer nogen gange og spørger hvordan det går. Mor prøver igen med ny mand, men uden samme gnist og selvfølgelig med forbehold. Mand har 2 børn og mor involverer sig. Nu er det faktisk ok. Manden drikker. Øv.

Nå, jeg kunne nok blive ved. Men det jeg prøver at sige er, at den moderne tid er mange ting. Hele tiden. Hele tiden nye muligheder, alle skal ud og realisere sig selv, alle leder efter lykken på fuld tryk og ved så ikke, hvornår de har fundet den. Det bliver kun vildere.
Med eller uden børn. Og det er fint! Sådan ER det.

Løsning:
Når jeg kigger på min barndom, er der ALTID én ting, der springer i øjet. Jeg gik i den samme skole i 10 år!
Når jeg kigger på, hvem der ikke blev mobbet, var det dem, der startede i børnehaveklassen og gik i samme skole alle 10 år! Det var de nye, der blev mobbet. Jeg har sgu set mange komme og gå.
Jeg syntes faktisk, det var ok spændende, når mor fandt en ny mand (når nu hun ikke ville have far, som hellere ville løbe med damer). Jeg syntes, det var spændende at flytte et nyt sted hen. Så boede jeg lidt i Karlslunde og så i Litorinaparken og så hos morfar i en periode indtil ny bolig var klar.

Men alt sammen var lige meget – jeg gik i samme skole! Havde de samme venner! Det samme netværk!
Jeg skulle ikke ud og bruge energi og kræfter på at “lave nye venner” og spekulere over om jeg passede ind. Det gjorde, at jeg følte mig hjemme hver dag selvom vi flyttede rundt.
Guld værd.

Så far og mor : tag jer sammen. Stay close. Og sørg nu for at barnet går i samme skole HELE livet. Ellers er det rodløshedens grumme ansigt :)

Kærlig hilsen
Søren Stenderup

P.S læs min e-bog om de første 6 mdr. som alenefar her:  http://promo.businesspage.dk/singledad/

Uddrag fra bogen (Status efter 3 mdr) :
Savner hende ikke, men er stadig bange for, at jeg har truffet den forkerte beslutning. Det virker bare ikke sådan. Drukner det i andre kvinder, men alligevel.
Til gengæld var jeg oppe i hendes lejlighed i går, og vi fik en middag sammen. Like good old times. Hun begyndte at græde, selvom hun sagde, at det ikke var dét, der var sket imellem os, men andre ting. Hun er så smuk. Vi har virkelig grinet sammen mange gange.
Det må være opskriften på et godt forhold. Modsætninger, men med samme humor.
Lige nu føler jeg ikke, at jeg kan lade nogen andre kvinder komme ind i Mathildes liv. Det ændrer sig nok. Mon ikke!
Er selv skilsmissebarn, og Sandra og mit forhold var netop et oprør mod skilsmisser. Det SKULLE fungere, da vi begge kommer fra pap og reservedele.
Er begyndt ikke at tage telefonen, når hun ringer. Kan ikke klare at høre hvor ked af
det, hun er.
Jeg er et svin“.Kvindetidskort1

Kommentarer skrevet af andre
 • Pia

  19. maj 2012 kl. 13:53

  Tja, det er ikke fordi man som menneske altid træffer det fedeste beslutninger, men mon ikke man lige skal huske på, at i visse tilfælde kan man bare ikke gøre det som ville være det bedste …

  Langt de fleste forældre ønsker jo det bedste og mest optimale for dine børn. Det ville nok være noget mere gennemtænkt, hvis man tænkte sig endnu bedre om i fremtiden, hvem man får sine børn med, så man forhåbentlig kan leve et sundt familieliv – far, mor og barn/børn sammen!

 • Mette Weber

  19. maj 2012 kl. 10:59

  Ja det er utroligt hvad vi udsætter børn for i dag.

  Synes det er et rigtig godt point du kommer med, men også det kræver at de kan tale sammen for ellers lykkes dette jo ikke.

  Synes der er alt for lidt kamp for at prøve om problemerne i parforholdet kan løses. Alt for få søger hjælp og støtte for at finde ud af om de kunne blive sammen eller i det mindst gå ordenligt fra hinanden, hvis de ikke kan, så barnet ikke bliver tabt.

  Ville ønske at alle par inden de fik børn fik lidt forældre uddannelse og hjælp til at tale sammen.

  Hilsen Mette Weber
  “Det gode familieliv”

  og facebook siden Tal med dit barn på den fede måde

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Marie Steenberger: Sammen kan vi klare alt

Marie Steenberger: Sammen kan vi klare alt

Så sent som i sidste uge fortalte en klient mig, at ikke engang hendes mand vidste, at hun kastede op på toilettet og havde gjort det i de 12 år, de havde været sammen.

Forårsfornyelse – find inspiration her

Forårsfornyelse – find inspiration her

Nye tider er på vej, og findes der en skønnere måde at skyde foråret i gang på end en god omgang shopping? Her kan du få inspiration til dine forårskøb, og mangler du en gaveidé til eksempelvis valentinsdag, så kan du også roligt kigge med.

Flere kvinder vælger cyklen – af gode grunde

Flere kvinder vælger cyklen – af gode grunde

Som kvinde kan det måske være svært at finde den helt rigtige motionsform, som både er udfordrende, interessant og sjov på samme tid. Svaret kan ligge i cyklen, som for mange giver nogle fantastiske motionsoplevelser, hvor der også er plads til sjov undervejs.