The Wedding Planner: Hvilke traditioner vælger vi til og fra?

 

The Wedding Planner: Hvilke traditioner vælger vi til og fra?

Der er mange traditioner forbundet med bryllupper, men jo mere moderne og individuelle brudeparrene bliver, jo oftere ser jeg, at de sorterer i, hvilke traditioner de vælger at holde i hævd og hvilke de kasserer.

De fleste brudepar vælger at bruge de traditioner, de synes, er hyggelige og passer til deres bryllup. De vælger de traditioner fra, der er for stive eller ikke afspejler deres stil og personlighed. Nogle traditioner vælger brudeparrene at beholde, fordi det har været en tradition i familien i lang tid og de ønsker at ære familien ved at bibeholde traditionen.
Flere af vores traditioner kommer fra udlandet. F.eks. kommer bryllupskagen og noget gammelt, nyt, lånt og blåt fra England.

En gammel engelsk tradition
Traditionen med noget gammelt, nyt, lånt og blåt kommer fra England og daterer helt tilbage til omkring 1898. Den hedder rigtigt ”Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in her shoe”. Den allersidste del af sætningen er ikke helt kommet med i den danske version, hvor vi oftest holder os til de første 4 ting.

©      Det gamle symboliserer at bruden tager noget fra sit gamle liv med ind i det nye liv og holder dermed kontakt med sit gamle liv. Det kan være et arvestykke fra en bedsteforælder f.eks. et smykke.

©      Det nye betyder håb og optimisme for det nye liv, som hun starter med sin nye mand. Mange bruger f.eks. sløret som det nye, men sløret kan også være det gamle, hvis det har gået i arv.

©      Det lånte skal være en ting, der lånes af en lykkeligt gift kvindelig slægtning eller veninde.  I rigtig gamle dage skulle det være et stykke undertøj!!! Det symboliserer at hendes lykke overføres til brudens nye ægteskab.

©      Det blå symboliserer renhed og fertilitet. Den blå ting er ofte strømpebåndet. Er du en lidt mere modig brud, kunne du overveje at gøre skoene til det blå.

©      Mønten i skoen skal bringe rigdom og god økonomi ind i jeres ægteskab. Hvis det skal gøres ordentligt, skal du have den i den venstre sko, og i vores tid kan du bruge en kobbermønt (f.eks. 50-øre) i stedet for.

En alternativ forklaring på det med mønten i skoen har jeg fundet på Marthastewartweddings.com:
I gamle dage overgik alle brudens værdier til hendes mand, når hun blev gift, så brudens far ville give hende en sixpence til at gemme for manden. Hvis manden blev voldelig i ægteskabet, kunne hun bruge sin sixpence på at få en vogn til at køre sig tilbage til sin familie. Personligt kan jeg bedre lide den version med rigdom og god økonomi.

Bryllupskage fra England
På H.C. Andersens tid var det en tradition i England, at konerne gav deres mænd en kage med, når mændene stod til søs for at hente the i Fjernøsten. På højtidsdagene spiste mændene til søs kage, samtidig med at familierne derhjemme spiste kage. Dermed fejrede man højtider sammen og kagen mindede parret om det troskabsløfte de gav hinanden ved brylluppet.

Senere begyndte man at bruge kager til højtider på land også og endnu senere begyndte man at bruge dem til bryllupper. Kagerne blev mere pyntede og romantiske.
På et tidspunkt kom traditionen til Danmark, dog er vores kager lettere end de engelske.

Hvad skal I vælge?
Jeg råder altid mine kunder til, at gøre det I føler er rigtigt for jer. Hvis du ikke har lyst til at kaste buketten, skal du lade være. Men vær opmærksom på at gammel overtro siger, at det bringer uheld at sætte brudebuketten i vand.
Hvis I ikke har lyst til at have en voksen kvinde som brudeterne, så kan I bruge børn som brudepiger og svende, eller I kan helt lade være med at have nogen.
Langt de fleste vælger at bruge traditionen med noget gammel, nyt, lånt og blåt, og det er jo heller ikke en tradition, der ødelægger jeres stil eller tema, da I kan tilpasse den på en meget diskret måde.

Held og lykke med at til- og fravælge jeres personlige favoritter blandt de mange traditioner.

Mvh Mie aka The Wedding Planner.
www.themainevent.dk
www.facebook.com/themaineventdk

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

De fleste forældre ved, at en af de vigtigste ting at være opmærksom på er, at ens barn er klædt på efter vejret og temperaturerne. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, da børn dehydrerer hurtigere end voksne.

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Tabet er et vigtigt element i menneskelig udvikling. Tabets funktion er at udfordre den måde, mennesker ser sig selv på, udfordre det, mennesket identificerer sig med