The Wedding Planner Mie: Brudekjolen – stadig omfattet af traditioner
The Wedding Planner Mie: Brudekjolen – stadig omfattet af traditioner
www.themainevent.dk
Der er rigtig mange gamle traditioner omkring bryllupper. Man kan vælge at holde disse traditioner i hævd, eller man kan vælge at ignorere dem, der måske ikke længere er så relevante og følge sine egne ideer og ønsker.
Brudekjolen er en af de dele af brylluppet, der stadig er omfattet af traditioner, og det er der god grund til. For når man spørger brudgommene, er der en del, der svarer, at det de glæder sig mest til, er at se deres brud komme gående op af kirkegulvet til alteret. Og en stor del af brudens specielle udseende på lige nøjagtigt denne dag er jo kjolen. Det er jo ikke hver dag, man ifører sig en hvid kjole, der både kan være stor og upraktisk, men, som på den store dag, er helt eminent. Brudgommens store forventning til lige nøjagtigt dette øjeblik har ofte noget at gøre med, at kjolen er det eneste i planlægningen, som han absolut ikke må have set eller have været med til at vælge. Og denne tradition holdes i hævd af rigtig mange brudepar.
En anden tradition, der følger brudekjolen, er, at den skal være hvid eller en lignende farve. Det er langt de færreste brude, der afviger fra dette. Men det har ikke altid været sådan, for i gamle dage var brudekjolen faktisk sort. Man siger også at gæsterne ved brylluppet ikke må bære hvidt tøj, da den farve er forbeholdt bruden. Dette har dog heller ikke altid været tilfældet. I gamle dage lod man en yngre ugift kvinde også iført en hvid kjole gå op af kirkegulvet foran bruden. De onde ånder ville tro, at denne kvinde var bruden, og dermed ville bruden bliver holdt fri af onde ånder på sin bryllupsdag. Traditionen med at lade en anden kvinde, ikke nødvendigvis yngre, gå op af kirkegulvet foran bruden, benyttes stadig i stor udstrækning. Det er dog sjældent at bruden vælger hvidt til sine brudepiger, medmindre det er børn.
Når man skal giftes, og man begynder at kigge på kjoler, kan jeg kun anbefale, at man begynder med at kigge i f.eks. Bryllupsmagasinet eller på internettet, så man kan se de forskellige stilarter, og måske finde en stil man kan lide. Der er mange forskellige stile, når det kommer til kjolen; empire, havfrue, a-snit osv. Man kan også gøre sig nogen tanker om, hvordan kjolen skal sidde; skal skørtet starte ved taljen eller ved hoften? Lige eller skråt snit? Stropløs, tynde stropper, halterneck eller med ærmer? Todelt med corsage eller hel kjole? Slæb eller ikke slæb? Hvis man har gjort sig nogle overvejelser inden man slår sig løs i brudekjolebutikkerne, er det nemmere at forklare personalet, hvad det er, man synes er flot.
Og det kan godt være, at man synes, at man har fundet drømmekjolen i et blad, men gør dig selv den tjeneste at prøve nogle andre kjoler også. Du kan altid gå tilbage til den første igen, men det er ikke sikkert, at fordi den er flot i bladet, er den også flot til dig. Det har meget at gøre med kropsform, så lad dig ikke slå helt ud, hvis den kjole, du troede var drømmekjolen, bare ikke passer. Du finder helt sikkert den rigtige kjole, og når du får den på, så ved du, det er den.
Hav også et åbent sind overfor råd og vejledning fra personalet i brudekjolebutikkerne. De kan nogle gange se noget, man ikke selv ser. Så prøv det de foreslår, måske er deres forslag bedre end det billede du lige havde i hovedet. Jeg har været ude og prøve kjole med en brud, der på forhånd havde besluttet, at hun skulle i hvert fald ikke have en stropløs kjole, for hun syntes at hendes skuldre var for brede, firkantede og muskuløse til en stropløs kjole. Men i to vidt forskellige butikker rådede ekspedienterne hende til at prøve en stropløs kjole, og begge steder oplevede hun, at det så rigtigt godt ud og at en halterneck, som hun egentlig ville have, fik hendes skuldre til at se endnu bredere ud. Hun gik fra kjolebutikken med en stropløs kjole! En anden brud havde besluttet, at hun absolut ikke ville have slæb på kjolen, for den ville blive for tung, og hun var overbevist om, at hun ville blive udmattet af at gå med slæb. Alligevel gik hun derfra med en kjole med et slæb på en halv meter. Så lyt til andres råd og vejledning, men lad være med at lade dig overtale til noget, som du ikke føler dig tilpas med. Følg din mavefornemmelse når du i sidste ende skal vælge den kjole, det skal være.
Når du er klar til at gå i butikker og prøve, så husk at bestil tid, så du ved, at personalet har tid til dig, og du således får en god oplevelse i butikken. Der er ikke noget værre end at gå derfra med en dårlig oplevelse, for du går måske glip af drømmekjolen. Aftal med din mor, søster eller gode veninde at de kan tage med dig, så du har en der kender dig og din stil med i butikkerne. Det må også meget gerne være en person, der er kendt for at sige sin mening. Men undlad at tage for mange mennesker med til kjoleprøvning, for alt for mange forskellige meninger er måske ikke altid lykken, når man skal finde det helt rigtige.
Det er meget almindeligt, at man begynder at kigge på kjolen tidligt i forløbet, fordi man glæder sig til at finde drømmekjolen. Og det er også fint at begynde at kigge tidligt, men måske er det også en god ide ikke at træffe den endelige beslutning for hurtigt. Under bryllupsplanlægning får du nemlig rigtig mange input forskellige steder fra; messer, blade, forummer og hjemmesider. Så kig dig omkring, men vent måske til omkring 3 måneder før brylluppet før du køber kjolen. Der er også tit udsalg i kjolebutikkerne i foråret, så der kan du måske spare nogle penge ved at vente.
www.themainevent.dk