The Wedding Planner Mie: Musikken gør festen levende

 

The Wedding Planner Mie: Musikken gør festen levende
www.themainevent.dk

Musikken ved et bryllup kan være lige så altafgørende som kjolen, fotografen og maden. På nogle tidspunkter er det kun musikken, man lægger mærke til, og på andre tidspunkter vil folk slet ikke lægge mærke til den. Men en ting er helt sikker; hvis der ikke er musik, lægger man helt sikkert mærke til, at den mangler.

Der findes rigtig mange forskellige måder at planlægge musikken til et bryllup på, og der er rigtig mange forskellige typer musik og ligeså mange forskellige priser. Fælles for alle musikarrangementer til brylluppet er, at musikken skal passe til stilen, til hvad man skal bruge musikken til og ikke mindst til brudeparrets pengepung.

Hvis vi tager udgangspunkt i brudeparrets pengepung, kan man dele det ind i forskellige kategorier:

Lavt budget:
Den absolut billigste måde at arrangere musik på, er at lave nogle gode spillelister på en ipod eller laptop, som passer til de forskellige dele af festen, og enten leje højtalere eller tage højtalere med hjemmefra. Til en eventuel reception har man brug for lidt hyggemusik i baggrunden, under middagen har man brug for rolig baggrundsmusik, der hurtigt kan slukkes eller skrues ned, når der er taler, og til festen har man brug for dansemusik i forskellige genrer og til alle aldersgrupper. Og så skal man selvfølgelig huske brudevalsen også. Hvis man hellere vil bruge penge på andre ting end musikken, kan man vælge denne løsning. Det kræver dog at man har en i selskabet, der kan synge for, når der er festsange. Eller måske har man frabedt sig festsange under middagen, hvilket bliver mere og mere almindeligt.

Billigt:
Den lidt mindre skrabede udgave er at leje en jukeboks. Hvis man skal holde reception, middag og fest samme sted, er dette en god løsning. Og man kan vælge forskellige musikgenrer til de forskellige dele af festen. En fordel ved denne løsning er, at gæsterne også kan vælge den musik, som de har lyst til at høre. Man kan leje jukebokse for rimelige penge, og man kan få den både i en elektronisk udgave med touch screen eller i den gammeldags juleboksstil.

Middeldyrt:
Den lidt dyrere løsning er at hyre en hyggepianist/dj. Mange musikere har specialiseret sig i lige nøjagtigt denne kombination, hvor det typisk er en enkelt person, der først fungerer som hyggepianist under middagen og derefter giver den gas som dj, når der skal danses senere på aftenen. Pianisten kan naturligvis akkompagnere festsangene, og i nogle tilfælde kan han også synge for. Man skal sikre sig, at man finder en hyggepianist, der kan spille det, man gerne vil have. Nogle spiller populær, rytmisk musik, andre spiller jazz, og andre igen spiller mere klassisk. Nogle har udvidet med en rytmeboks og er med til at sætte gang i festen med skål-sange. Det er en god ide at få en liste over det musik, som hyggepianisten spiller i løbet af aftenen, og vælge sin musiker ud fra det. Hyggepianisten alene under middagen kan ligge omkring 3-4000 kr. Hvis han er dj bagefter, kan man beregne omkring det dobbelte. Hvis man vil udvide denne løsning lidt, kan man finde en pianist, der har en sanger eller sangerinde med til at synge under middagen.

Dyrt:
Den endnu dyrere løsning er at hyre en hyggepianist til under middagen, eller en harpespiller eller en duo, der spiller den type musik, man nu kan lide. Derefter kan man have hyret et live-band af den lidt mindre kendte slags, der kan spille efter middagen. Mange af de bands, der spiller til fester, laver deres egen musik, men gør det også i kopinumre, som er kendt af gæsterne, og som gæsterne kan danse til og synge med på. Et live-band kan sagtens ligge på 10.000 kroner og opefter, og så skal man jo lige huske at have noget musik ind imellem bandets optrædener. Det kan være en af de tidligere nævnte løsninger med musik på ipod’en, en jukeboks eller en dj. Dette afhænger selvfølgelig af, hvor meget man vil betale.

Eksklusivt:
Hvis man ikke ligefrem har et stramt budget, kan man vælge den dyre løsning og opgradere den med et rigtigt godt danseband. Dansebandet ben9boss er et af de bedste og mest professionelle bands i Danmark. Dansebands, der spiller til både privatfester og firmafester, er rigtig gode til at løfte stemningen og få folk op af stolene, og med disse bands kan musikken tilrettelægges præcist efter jeres ønsker.

 

Og så er der alt det løse:
For mange brudepar er det et ønske at sætte deres eget personlige præg på musikken. Mange går meget op i at vælge de rigtige salmer, der skal synges under vielsen. Andre går op i at vælge en helt speciel sang, som bruden kan gå ind i kirken til, og som brudeparret kan gå ud af kirken til. Dette kan være parrets sang eller en af de forskellige melodier, der typisk bruges i kirken. Der er også mange brudepar, der vælger at få et familiemedlem eller en ven til at spille eller synge en speciel sang i kirken, eller man kan hyre en musiker og sanger til at optræde med en enkelt sang i kirken. Det er også blevet mere almindeligt at få en sanger eller sangerinde til at synge til festen, eventuelt kombineret med enten brudens eller gommens tale. Et sådant indslag er ofte en overraskelse fra den ene til den anden. Et af disse indslag jeg har set, som trak tårer hos hele selskabet, var Bobo Moreno der sang Stand By Me, som en gave fra gommen til bruden.

De brudepar, der vælger en vielse i det fri eller i et lokale, der ikke er i kirken, skal huske, at tænke på musikken til når bruden går op til brudgommen. I kirken kommer dette helt af sig selv, men det kan være den lille, men meget vigtige detalje, som man overser, når man planlægger vielse i haven eller på stranden.

 

Hvilken løsning man vælger kan være afhængig af, hvor mange penge man ønsker at bruge på musikken, men musikstilen skal afspejle brudeparrets stil. Man kan selvfølgelig overveje, hvilke genrer der bliver godt modtaget af gæsterne, men man skal, som brudepar, undgå at vælge musik, som man ikke selv kan lide. Brudeparret bør dog ikke nødvendigvis vælge deres egen foretrukne musik, hvis favoritterne f.eks. er heavy metal, jazz eller country, som måske er musikgenrer, der falder i de færrestes smag. Og sidst men ikke mindst skal musikken selvfølge falde i med den røde tråd, der ellers er i brylluppet.

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Spareribs a la Zoë

Spareribs a la Zoë

Zoë Escher: Jeg elsker spareribs, jeg kan godt lide at sidde at gnave i et stykke ben med kød på. Her følger opskriften på Spareribs a la Zoë. Nemme at lave og smager ummmm

Mød Mariakaisa og Sølvi: Når hesten coacher

Mød Mariakaisa og Sølvi: Når hesten coacher

Mavefornemmelse skal forstås konkret. I maven opfanger hesten følelsers vibrationer. Og dét bruger vi i arbejdet med mennesker.

Kvindeklumme af Karen Seneca: Elsker, elsker ikke

Kvindeklumme af Karen Seneca: Elsker, elsker ikke

Han skrev smukke i sms. Det er det samme som “Jeg elsker dig” -Ikk?