The Wedding Planner: Ringene – symbolet på båndet mellem jer

 

iStock_000009749894MediumThe Wedding Planner: Ringene – symbolet på båndet mellem jer

Vielsesringe kan gå hen og blive en stor post på jeres bryllupsbudget, så tænk jer godt om før I beslutter jer. Der er rigtig mange ting, I bør tage i betragtning, når I vælger ringene. Husk at ringene skal være med jer i rigtig mange år, så det er vigtigt at finde de helt rigtige ringe.

Overtro
”Den, der først sætter ringen på ægtefællens finger, får magten i ægteskabet” og ”Det betyder ulykke, hvis man mister sin forlovelsesring, og det der er værre, hvis man mister sin vielsesring”!

Traditionelt set er det manden, der først sætter ringen på kvindens finger… Så hvis I er overtroiske, skal I måske lige drøfte rækkefølgen inden brylluppet.

Jeg har også hørt, at det betyder ulykke, hvis en anden person går med eller prøver vielsesringen på. Om man tror på det, må man jo selv om, men det er måske bare bedst at være på den sikre side.

Traditioner og skikke
Nogle er overtroisk og andre vil gerne holde alle traditionerne i hævd. Og det er jo også romantisk og nogle gange hyggeligt at have en tradition at følge, men det skal helst ikke tage overhånd. For måske passer traditionerne ikke til jer.Woman Receiving Engagement Ring

I Danmark er det mest normalt at begge parter får en forlovelsesring på. Og at begge parter får en vielsesring på. Den gamle tradition siger, at ringene skal være ens, både i tykkelse, bredde, materiale og design. Forlovelsesringen skal sidde på venstre hånd og vielsesringe på højre. Mange har valgt at flytte forlovelsesringen fra venstre hånd til højre, når de bliver gift.

I Danmark har traditionen været, at forlovelsesringene har været helt glatte og uden sten, og vielsesringene har så været flottere med flere detaljer og sten i. Begge ringe har været indgraveret med navn og dato.

Sten og materialer
Vielsesringe har altid været populære i guld. Det er et godt og solidt materiale, og i oldtiden mente man, at guld kunne afværge skadelig trolddom. Sølv, platin og stål har også været brugt gennem tiden, men har dog aldrig overgået guldet i popularitet.

Det nye indenfor materialer til vielsesringe er Carbon, eller kulstof som det også hedder. Disse helt sorte ringe blev introduceret i 2010 og har den usædvanlige fordel, at de er meget lette.

Et helt andet materiale er tungsten. Det er 10 gange så holdbart som guld og skal ikke pudses.

Platin, der holder for evigt, har også en helt speciel egenskab. Når der kommer en ridse, forsvinder der ikke noget af materialet, som der gør med guld. Materialet forskubber sig bare lidt.

Så de forskellige materialer har forskellige fordele. Det er værd at tage i betragtning, når I vælger jeres ringe.

Når det kommer til stene, skal man overveje, hvor meget ens arbejde eller fritidsaktiviteter slider på ringen. Diamanter er meget hårde. Rubiner og safirer er relativt hårde, mens smaragder, perler og opaler er mere følsomme.

Jeres ringe – specielt til jer
Ud over materiale og stene skal I også overveje designet, inden i beslutter jer for, hvilke ringe I skal have. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilket design man vælger.

På en lang slank hånd kan en bred ring være rigtig flot. På kraftige hænder skal ringen være højere og bredere, hvis fingrene er lange. En lille hånd kan kræve en smal ring, der ikke er for høj. Men en bred ring kan give et magtfuldt udtryk.

Jeres ringe behøver ikke at være ens. De kan godt være af forskelligt materiale og forskellig bredde, højde og form. De skal passe til den hånd som de sidder på, ikke partnerens hånd.

Jeres livsstil har også betydning for valget af ringe. Hvis du bærer ringen, på den hånd du typisk bruger, vil den blive mere slidt. og det er måske bedre at vælge et materiale, der slides pænt. Overvej også jeres arbejde. Har I jobs, der kræver, at ringen skal af ofte, eller hvor det måske er direkte farligt, at have ring på mens I udfører arbejdet? Så skal I i hvert fald være sikre på, at ringen kan komme af, men den må heller ikke være så løs, at den kan falde af for let.

Mange par har taget den amerikanske tradition til sig. Manden frier til kvinden med en diamantring. Helst en af en rimelig størrelse. Ved vielsen købes der så helt enkle og smalle ringe, hvor hendes er i samme materiale som forlovelsesringen. Hun bærer så forlovelsesringen og vielsesringen på samme hånd, som et sæt, og han bærer kun vielsesringen. Denne udgave er måske mere spiselig for de mænd, der ikke er helt vilde med at gå med ring. Nogle mænd foretrækker også helt at være foruden ring.

Guldsmede
Der er et utal af guldsmede på markedet. Det er blevet mere og mere populært at være med til at designe ringene selv sammen med guldsmeden, så de bliver helt unikke for jer. Hvis I ikke har meget specielle ønsker til ringene, kan I vælge flere forskellige kombinationer hos guldsmede, der enten fremstiller selv eller bestiller hjem fra et værksted.

Den billigste metode er at bestille hjem på nettet, som det er med så mange ting.  I kan oveni købet få tilsendt en prøvekasse, som I returnerer, når I har besluttet, hvilke ringe I skal have. Men husk lige, at hvis I bestiller hjem på nettet, så er I altså bare et nummer i rækken, og det er sket, at ordrer er blevet glemt, og ringene først er ankommet næsten på dagen. Så husk at følge op på jeres bestilling.

Et godt råd til jer:
Tænk langsigtet når I kigger på ringe. Tænk over om I stadig vil være glade for dem om 10 år. Hvis I ikke har råd til de ringe, I allerhelst vil have, så kig på den type der kan tilføjes detaljer på hen ad vejen.  Som udgangspunkt kan I gå ud fra, at specialdesignede vielsesringe er dobbelt så dyre som standardringe.

Med venlig hilsen
Mie

www.themainevent.dk

Følg min bryllupsserie på Facebook. Nyt tema hver uge. www.facebook.com/themaineventdk.Kvindetidskort1

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola er en ung kvinde fra den Ama’rikanske side af København. Fra barnsben har hun tegnet og fundet på historier. Hun er barn af musikerforældre og blev første gang, for alvor kastet i den store kreative gryde, da familiens ven Rune T. Kidde, bad Elvira synge hans børnesange

Vil du undgå rod i hjemmet, har du for mange ting?

Vil du undgå rod i hjemmet, har du for mange ting?

Vil du undgå rod i hjemmet, har du for mange ting? Der er mange af os kvinder, der gerne vil undgå for meget rod i vores bolig!

Alle kvinder har et G punkt

Alle kvinder har et G punkt

Alle kvinder har et G punkt, siger sexolog Katrine Berling, det skal bare findes!