The Wedding Planning: Blomsterne

 

The Wedding Planning: Blomsterne
Når man planlægger sit bryllup, er der nogle elementer, der indgår i det samlede billede, som man kan være meget fleksibel med. Et af de elementer er blomsterne.

Udgiften til blomsterne kan være en stor post på budgettet, men også her kan man udnytte fleksibiliteten. Grunden til at blomsterne er en fleksibel del af planlægningen, er at de kan være mange steder med mange af dem, eller få steder og i mindre omfang. Og prisen kan naturligvis justeres ved at justere på mængden af blomster.

Brudebuketten
Et sted, hvor man nok sjældent kan forestille sig at undvære blomsterne, er i brudebuketten. Brudebuketten er et must for de fleste, og forståeligt nok. Brudebuketten giver for det første den nervøse brud noget at holde i, så man ikke kan se det, hvis hun ryster på hænderne. Brudebuketten kan kastes med eller lægges på en slægtnings grav efter brylluppet. Man kan også beholde brudebuketten, men i så fald må man ikke sætte den i vand. Gammel overtro siger nemlig, at ægteskabet bliver kort, hvis brudebuketten sættes i vand. Brudebuketten i sig selv koster fra 1000 kroner og opefter afhængig af størrelse og hvilke blomster, der bruges.
Brystbuketter til brudgommen, forloveren og brudens far er også et sted, hvor man ikke bør spare. Det er en af de ting, der sammen med brudebuketten binder nøglepersonerne sammen. Men man kan her vælge bare at have en enkelt blomst uden fyld eller bånd. Så er der sparet lidt, hvis det er det, man fokuserer på.

Her kan der spares
Buketter til brudepigerne er noget, jeg personligt kunne rådgive et brudepar til at spare væk, hvis der er fokus på udgifterne. Især hvis der er tale om voksne brudepiger. Igen er det dog rart, at have noget i hænderne, når nervøsiteten sætter ind. Her kan man dog erstatte buketten med en flot clutch, som man også kan bruge igen senere. Hvis brudepigerne er børn, kan det betyde meget for dem, at de får lov til at bære en buket ligesom bruden, som jo er den smukkeste i verden.
I Danmark er det ikke så udbredt, at man selv medbringer blomster til udsmykning af kirken. Ofte er kirken smukt dekoreret i sig selv. Men hvis man medbringer blomster, er det typisk enkelte blomster i de holdere, der i nogle kirker er for enden af stolerækkerne. Og når man nu ikke er der så længe, er det også et sted man kan spare lidt penge. Det er nok også her, at gæsterne lægger mindst mærke til blomsterne.

Lokalet
Så kommer vi til dekorationen af lokationen, altså der hvor festen skal holdes. Her kan man tillade sig at være rigtig kreativ. Hvis man har et farvetema i brylluppet, kan blomsterne være med til at binde farverne sammen. F.eks. brudebuket, invitationer, bordkort, menuer og blomsterdekorationer i samme farver.

Less is more
Men pas på; når man har et farvetema, skal man huske at less is more. Det er fint med en rød tråd, men man må ikke overdrive. Forestil dig at være gæst til et bryllup, hvor alt er f.eks. lyserødt inklusiv skjorter eller slips på de mandlige nøglepersoner. Alt i lyserødt er måske lige i overkanten. Så alt med måde, når det kommer til farverne. Og det gælder også blomsterne.  Det er flot med nogle store dekorationer på bordene, specielt hvis man har dækket op ved store borde. Men man skal også passe på, at det ikke kommer til at ligne en botanisk have. Vælg en stil eller en type blomst og hold jer til den. Og her skal valget selvfølgelig helst gå igen i brudebuketten, brystbuketter og dekorationerne.

Kvindetid artikler
Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Det er ikke skammeligt at døje med fysiske og psykiske problemer

Denne artikkel er sponsoreret Det kan være ensomt og umenneskeligt at gå rundt med problemer, som forstyrrer ens livskvalitet. Det kan være alt fra stress på arbejdspladsen til traumer, som skal bearbejdes. Du skal ikke gennemgå dette alene. Dog kan det være svært at bede om hjælp. Alle mennesker har brug for hjælp sommetider. Det […]

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

2 hurtige tricks til at indrette et romantisk soveværelse

Dette indhold er sponsoreret Vi kan ikke komme uden om, at et soveværelse gerne må være bare en anelse romantisk. Hvis der er ét rum i hele huset, der godt må emme af sød musik og have en hyggelig atmosfære, så hersker der nok ingen tvivl om, at det kun kan være soveværelset. Det er […]

De bedste tips til dating for kvinder

De bedste tips til dating for kvinder

Dette indhold er sponsoreret Dating er ikke altid lige til. Specielt ikke i dag, hvor datingsider- og apps har gjort dating til en kompliceret process. Der findes singler som søger seriøse forhold, men også singler der blot ønsker én at hygge sig med. Det kan være svært at navigere mellem de mange forskellige præferencer, så […]

Astrologi artikler
Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Christiane Schaumburg-Müller hos clairvoyant

Det var ikke hokuspokus. Det var følelser, og det handlede om mig. Lykke sagde alt det, jeg egentlig allerede vidste inderst inde, men guderne skal vide, hvor meget det gør at høre et andet menneske sige det, du tænker. Det giver en samhørighed, og vinduet er nu åbent for gensidig dialog.

Fik du læst disse?
Kvindetid med Helle Høvelskov

Kvindetid med Helle Høvelskov

Men faktisk kan kvindetid også være en særlig tid, jeg sætter af til mig selv, fx når jeg engang i mellem får tantramassage

Charlotte Sommer: Sorter andres energi fra og bliv på din egen banehalvdel

Charlotte Sommer: Sorter andres energi fra og bliv på din egen banehalvdel

Charlotte: I denne artikel vil jeg gerne tale lidt med dig om, hvordan du bliver i din egen energi og sorterer andres fra.

Sara Isabella Roland og Kæledyr

Sara Isabella Roland og Kæledyr

Min hest er ligesom mig, èn der skal have bevist, at folk ikke forlader. Jeg sælger hende aldrig, hun er min ven!