Trine Baadsgaards tips fra bogen Nøjsom – De små knapper
Trine Baadsgaards tips fra bogen Nøjsom – De små knapper
Det er selvsagt de store knapper, der lettest giver resultat, men de små knapper er bestemt også værd at tage med.
Tag nu bare den daglige take away-latte – den løber op i knap 10.000 kr. om året.
Eller plasticposerne i supermarkedet – det kan godt løbe op i 500-800 kr. årligt.
Det kan være værd at holde øje med, om dit supermarked har egne varemærker, som er lige så gode og som regel meget billigere. Der er ingen, der skal røre ved min Heinz Ketchup, til gengæld har jeg fundet ud af, at chokoladekiksene fra Netto smager lige så godt som Prinzen Rolle, og de koster altså 1⁄4 af prisen. På samme vis med f.eks. tandpasta, der ikke – for mit vedkommende – behøver at være en mærkevare, som koster 400 kr. literen, når det fås for under 100. Mange gange er det bare en vane, der gør, at man rækker ud efter dét, man kender.
Jeg er også begyndt at bage. Der går en del rugbrød til, når man som jeg skal sørge for 2-3 dag- lige madpakker, for weekendfrokoster for en stor familie og for mad til et ukendt antal børn, venner eller familiemedlemmer, der jævnligt spiser med. Det virker måske ikke af så meget, når man køber et enkelt rugbrød til 30-35 kr., men faktisk regnede jeg ud, at jeg brugte omkring 5.000 kr. alene på rugbrød om året. Nu bager jeg selv både hvidt brød og rugbrød, og det giver os mellem 3.000-4.000 kr. mere årligt. Og jo, det er da lidt mere besværligt end at købe det, men efterhånden er jeg blevet helt glad for det, og jeg vil ærlig talt hellere bruge pengene på noget andet og hverken gå på kompromis med smag eller sundhed.
Det er også en god ide at lære at læse kilo-/literprisen på en vare. Hvis man står med to varer, som f.eks. ikke er lige store eller tunge, kan man her se, hvor man får mest for pengene. Ikke at jeg er fortaler for, at man altid skal tage det billigste, men på et oplyst grundlag kan man bedre tage et valg.
Og så er jeg begyndt at sy – bare småting. En knap, der mangler, et hul på en sok, et par bukser, der skal lægges op. Pludselig er der tøj, jeg kan bruge igen, som bare lå i en stak og aldrig kom frem.
I mine hudcremer sidder der typisk 1⁄4 af cremen tilbage, når jeg ikke kan presse mere ud af tuben. Så klipper jeg toppen af og kommer resten i en bøtte – og vups er der creme til mindst en måned mere.
Om Nøjsom
Trine Baadsgaard viser, hvor man let og enkelt kan sætte forbruget ned; f.eks. hvad angår madlavning, rengøring, tøj, transport og lignende. Det er i virkeligheden slet ikke så svært at spare lidt på midlerne. I hvert fald ikke, hvis man benytter sig at Trines gode råd og strategier.
“Nøjsom” kommer til at give luft i budgettet og råd til alle de sjove ting. Købes her https://www.saxo.com/dk/noejsom_trine-baadsgaard_indbundet_9788702151732
Del og få flere gode råd på Nøjsom https://www.facebook.com/pages/nojsom-fra-holdning-til-handling/408406422535480?fref=ts