Trippel guf a la Kira: Chokolade orangekugler, Havregrynskugler, Nougatkugler
Trippel guf a la Kira: Chokolade orangekugler, Havregrynskugler, Nougatkugler
Er du vild med chokolade? Her er et bud på chokolade og nougat i en ”sund” form. Skulle sukkertrangen banke på, så er de her kugler et godt alternativ til traditionelle Marabou plader eller Ritter Sport. Det er selvfølgelig ikke et frikort til at spise igennem, men det er et alternativ, hvor du rent faktisk tilfører kroppen næringsstoffer, den kan bruge.
Du vil også opleve, at du ikke kan spise, hvad der svarer til en plade Marabou. Du får nemlig tilfredsstillet dit mæthedscenter allerede ved første bid, da kuglerne indeholder sundt fedtstof, og det betyder, at den sukkertrang du føler bliver tøjlet og indtaget dermed minimeret. Kuglerne kan opbevares i køleskabet, men lav ikke en kæmpeportion. Lav i stedet, så du har til gæster og til de dage, hvor du på ingen måde kan tøjle din sukkertrang. Nougatkuglerne og havregrynskuglerne er nogle af mine personlige favoritter.
Nougatkugler
125 g dadler uden sten (fra f.eks Urtekram)
4 spsk. hasselnøddesmør (Monki er efter min mening det bedste mærke)
Hakkede hasselnødder (som krymmel)
Kom dadlerne i en blender eller foodprocessor. Tilsæt hasselnøddesmøret. Kør til det er en fast lind masse.Tag massen op og rul små kugler. Slut af med at rulle kuglerne i de hakkede hasselnødder.
Chokolade orangekugler
125 g dadler uden sten
4 spsk. hasselnøddesmør. (Monki er efter min mening det bedste mærke)
Saften fra en appelsin
Appelsinskal
3 spsk. carob- eller kakaopulver. (Valhrona’s Kakaopulver fra Irma er godt. Carob er pulver af fintmalede bælge fra johannesbrødtræet).
Finthakkede kakao nibs (kan købes i helsekost forretninger, men kan også sagtens udelades)
Kom dadlerne i en blender eller foodprocessor, og blend, til massen samler sig. Tilføj nu saften fra en appelsin, og riv skallen fra appelsinen og tilsæt også den. Tilsæt kakao eller carob. Slut af med at rulle massen til kugler, og rul eventuelt kuglerne i kakao nibs.
Havregrynskugler
100 g tørrede dadler uden sten
50 g tørrede abrikoser, helst økologiske
75 g mandler
3 spsk. Havregryn
2 spsk. Kakao
1-2 spsk. Kokosolie
½ dl kokosmel
½ dl appelsinjuice
Kokosmel ( til at dekorere kuglerne med)
Kom den tørrede frugt i en foodprocessor eller blender. Kør indtil det er en lind masse. Tilføj mandler og blend videre. Tilsæt de sidste ingredienser, og kør, indtil massen samler sig i en klump. Rul små kugler af massen, og tril til sidst kuglerne i kokosmel.
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt