Viktoria Handberg: Det er svært at have følelser i dating

 

Viktoria Handberg: Det er svært at have følelser i dating
www.viktoriahandberg.dk

Det, jeg synes er svært som single ved sex og dating, det er at konstant skulle åbne – og lukke igen. Åbne og lukke. Igen og igen. Åbne op for sig selv og sit liv, lukke en anden ind, træde indenfor i ham og hans liv, og så slutter det og der skal lukkes ned og gøres klar til at åbne op igen – for en ny. Eller en gammel, hvis man er (håbløs) romantiker, som mig.

Det føles endeløst. Det ER endeløst. Nogle gange er det sjovt og spændende, andre gange hårdt og opgivende. Nogle gange – begge.

Okay. Afsløring. Jeg er en meget følsom og meget sårbar type. Jeg involverer mig (hurtigt) følelsesmæssigt med andre mennesker, jeg godt kan lide. Også første gang jeg møder dem. Det sker ofte. Det er der fordele og ulemper ved.

Guderne skal vide at jeg har forsøgt at slå det ned og dæmme og være kold og undertrykke mine følelser. Være overfladisk og cool.

Det virker ikke. Men hold kæft hvor gad jeg godt at jeg nogle gange ikke blev følelsesmæssigt knyttet, der hvor jeg blev det. Fordi det var uden perspektiv og uden logik. Det var følelsesmæssigt.

Jeg skulle bruge så meget tid bagefter på at glemme ham og komme videre og slukke følelserne. Det er mega svært for mig, fordi jeg også er typen, der har svært ved at give slip. Og hvis jeg så oven i er forelsket – men han er længe videre, ja fuck så sidder jeg sgu i saksen. Og det er jo en vidunderlig ting i det flygtige dating-liv.

Jeg må indrømme, at det nogle gange har endt med at den nye var en erstatninger eller udskiftning af den forrige. Det gør så bare dobbelt ondt bagefter. Så hvad så?

Skal man have følt den ene færdig og glemt ham, før man dater en ny? Eller er rebouncing vejen frem? Eller glemmer man den gamle i mødet med en ny? Hvad er det rigtige at gøre?

Måske er der ikke et “rigtigt” svar. Livet sker mens vi har travlt med at lægge andre planer, ikke… Måske tager bånd tid om at blive kappet. Måske skal nogle ikke kappes, men bare accepteres og rummes, så de ikke hindrer og generer os i det nye.

Nå. Men. Det var jo hele denne problematik for kvinder, der skabte og var udgangspunktet for Sex & The City. Det var for følelsesmæssigt hårdt at date som feminin kvinde, så de gav sig til at date sådan, som de mente, at de maskuline mænd gjorde: dates og sex uden følelser og så videre videre videre. Og så give sine følelser til veninderne og jobbet og shopping.

Er det løsningen? Kvinde, Date Som En Mand. Jeg ved, der er masser af mænd, der dater med følelserne på, men jeg ved også, at mange mænd er liiidt mere cool, end fx jeg er, som kvinde. Jeg ved også, der er kvinder, som er mere cool end mig. Tja, eller også lyver og skjuler de bare deres følelser.

Jeg tror, at de følelsesmæssige bånd er en af grundene til at så mange kvinder føler, at mænd har over taget i dating. Fordi det virker nemmere for dem. Jeg hørte selv en mand sige til mig, at han lukkede af følelsesmæssigt, fordi han ikke ville/kunne have en kæreste.

Tænk, at kunne det, tænkte jeg. Jeg kunne ikke.

Men så igen, måske vil jeg gerne være som mig, når alt kommer til alt. Selvom det er lidt besværligt og belastende ind i mellem. Fyldt af følelser og bånd til dem, jeg taler med, dater, kysser og har sex med. Det gør nok ondt og er hårdt, når det slutter, men det er måske det, det gør mig til en feminin kvinde. At jeg føler og knytter de bånd og bliver såret. Jeg vil ikke stoppe med at knytte bånd og have følelser. En eller anden dag bliver det gengældt og så vil det jo være skidt, hvis jeg var en kold kvinde. Man kan ikke være kold og forvente han skal blive varm af det, tænker jeg.

For en skønne dag, er han der, ham der er vild med mig og som gerne vil have mig, som kæreste. Og jeg med. Så er det ikke besværligt at have følelser og knytte bånd. For så åbner vi. Øver os i ikke at lukke, pga frygt og andet spejl-gejl, men åbner åbner åbner. Det er den skræmmende, smukkeste, vildeste vej. Jeg vil gå den.

Ja. Jeg ønsker mig en dejlig kæreste i 2016. Jeg håber det bliver året, hvor jeg møder ham, jeg åbner og ikke skal lukke for igen ❤️

 

Om Viktoria Handberg
Specialist i Sexværd og Selvværdige Forhold, sexolog
Kom med på mit nyhedsbrev og hør mere fra mig her http://eepurl.com/bnJl6v
Kig også forbi min hjemmeside et smut på www.viktoriahandberg.dk

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Hvor mange stemmer har du i din indre dialog?

Hvor mange stemmer har du i din indre dialog?

Jeg er begyndt at give stemmerne navne for at kunne distancere dem fra mig selv

Aldersforskel – selvfølgelig betyder den noget

Aldersforskel – selvfølgelig betyder den noget

Der er realiteter, som man gør klogt i at være opmærksom på. Kroppen har en alder, som følelserne ikke styrer.

Sexolog Viktoria Handberg: Unge mangler viden om seksual-etik på sociale medier

Sexolog Viktoria Handberg: Unge mangler viden om seksual-etik på sociale medier

Jeg tror, at mange er blevet chokeret over historierne om seksuelle overgreb og at deling af seksuelle oplevelser med alt og alle finder sted i (tilsyneladende almindelige) somewhat lukkede ungdomskredse. For vi tror ikke sådan noget sker i et ligestillet, seksuelt oplyst samfund.