Zoë besøger Timm Vladimirs Køkken
Zoë besøger Timm Vladimirs Køkken
Af Zoë Escher www.sakana.dk
Du vandt programmet Masterchef i 2011, hvad har det betydet for dig?
Masterchef har betydet rigtig meget for mig. Jeg har lavet mad på lad os kalde det højt hjemmeniveau i over 30 år, men i den sæson af Masterchef, som jeg var med i, fik vi lov at prøve kræfter med mad og teknikker på Michelin-niveau. Det var så fedt og åbnede virkelig mine øjne for en helt ny verden. Jeg fik en masse viden og lyst til at eksperimentere med mad på en ny måde, men først og fremmest gav det mig modet til at leve min passion ud.
Du har nu startet kokkeskolen ”Timm Vladimirs Køkken”, hvor fik du idéen?
Jeg har længe haft lyst til at lave noget, der forener min passion for mad med min erfaring med at formidle, som jeg har fra tv-branchen. Jeg har egentlig aldrig rigtig haft lyst til at åbne en restaurant – jeg vil ha med mennesker at gøre, ikke stå gemt i et køkken, det er ikke min natur. En dag blev jeg pludselig kontaktet af nogle venner, der i dag bor i USA og havde været på super skægt madkursus derovre. De spurgte, om ikke vi skulle åbne en madskole sammen i Valby, og det kunne jo ikke passe meget bedre til mine drømme.
Hvad er tankerne bag kokkeskolen?
Timm Vladimirs Køkken er et alternativ til at gå ud at spise med venner, familie eller med ægtefællen. Her møder du andre madinteresserede mennesker, som også har lyst til en hyggelig aften i byen med gode køkkentips og lækker mad, du selv har lavet. Vi har ordnet alt det kedelige for dig (kartoffelskrælning osv.), men du skal selv stege, koge, bage og smage til under kyndig vejledning af dagens underviser. Man står to og to sammen og bliver altså ikke delt op i hold. Det betyder at man er med til at lave alle retter, ikke kun en af dem. Når en ret er blevet lavet, spises den, vi drikker et glas vin og hygger os, og derefter går vi videre med at lave næste ret og så fremdeles.
Hvad er dine planer med kokkeskolen?
Der er mange planer med mit nye køkken. Det skal være et vibrerende og levende madhus med spændende madaftener, smagninger og masterclasses. Kort sagt, alt hvad der er madrelateret og hyggeligt, i en uformel og afslappet atmosfære. Vi har f.eks portvinssmagning i december, et kursus, hvor vi lærer dig at lave en fuld gourmet nytårsmenu, som du så kan gå hjem og lave selv nytårsaften for dine venner, vi har mandeaftner med bøf og bajere på programmet, italienske aftener og så vores faste onsdagskurser, “Mad til én”, hvor singler kan komme og lave lækker mad sammen med andre madglade mennesker.
Læs meget mere om Timm Vladimirs Køkken på http://timmvladimirskoekken.dk/