Zoë Escher: Avocadosuppe med sprøde bacontern
Zoë Escher: Avocadosuppe med sprøde bacontern
Jeg elsker avocadoer i alle afskygninger, og jeg kan ikke få for meget. Her forleden lavede jeg denne skønne suppe. Hilsen fra Zoë.
Ingredienser
3 modne avocadoer
saft en ½ citron
½ tsk. salt
1 dl. madlavningsfløde 8%
1 pkt. bacontern
1 liter vand
2 hønsebouillon terninger
Peber
Fremgangsmåde
Avocadoerne pilles ud af skrællen, skæres i grove stykker og kommes i en blender.
Den halve citron presses og saften hældes i blenderen.
Bacontern ristes til de har fået en gylden farve, og lægges på et stykke køkkenrulle.
En liter vand koges og 2 bouillonterninger opløses.
Et par deciliter af bouillonen hældes i blenderen, og ingredienserne blendes til cremet masse.
Resten af hønsebouillonen hældes i en gryde. Madlavningsfløden og avocadomoussen kommes i og røres sammen.
Suppen krydres med lidt salt og peber.
Suppen varmes kortvarigt op, den må endelig ikke koges for så begynder den at skille.
Suppen sættes til afkøling, og lige inden servering drysses lidt bacontern hen over suppen.
Om Zoë Escher
www.sakana.dk – Club Gourmet
http://zoeescher.com – sushi og meget mere