Zoë Escher: Hvad er en japansk omakasemenu?
Zoë Escher: Hvad er en japansk omakasemenu?
I Japan har man et begreb der hedder omakase.
Omakase betyder, at det er kokken som bestemmer menuen og, hvad der bliver serveret lige netop den aften. Ofte vil en omakase menu bestå af 6-12 retter, der serveres over et par timer. I de klassiske japanske restauranter i Tokyo, vil en omaksemenu favne hele kostpyramiden dvs. fisk, kød, grøntsager, ris som er tilberedt på flere forskellige måder.
Gæsterne der skal nyde middagen kender ikke menuen, men stoler på at kokken har sammensat menu, der vil give dem en gastronomisk oplevelse.
Mange sushirestauranter i Tokyo servere også en omakasemenu. Det der gør menuen interessant er, at restauranterne i Japan følger sæsonen for råvarer. Uanset, hvornår på året du som gæst besøger en restaurant, kan du forvente at blive overrasket.
Da jeg er japansk uddannet sushikok & sake sommelier, får jeg en del forespørgsel på om jeg laver japanske omakase sushimiddage. Det gør jeg engang imellem.
For at gøre middagen til en unik oplevelse for gæsterne, vælger jeg kun at have ganske få gæster til middagen. Så er der tid til at tale med gæsterne og lave middagen, mens gæsterne sidder og nyder et glas vin. Til middagen er der kun plads til 10 gæster, som kommer på forskellige tidspunkter i løbet af aftenen.
Du kan læse mere om de eksklusive pop-up sushimiddage her http://zoeescher.com
Zoë er japansk uddannet Sushikok, Sake Sommelier, foredragsholder og forfatter. Zoë er mest kendt for at være Danmarks sushiekspert nummer 1.
I 2001 startede Zoë på den japanske kamsport kendo og i 2006 blev hum uddannet til sushikok & sake sommelier hos California Sushi Academy.
Zoë har afholdt sushikurser for privatpersoner og virksomheder såsom A.P. Møller – Mærsk, Hugo Boss Nordic, Novo Nordisk, Novartis, Velux, Gorrissen Federspiel.
Dertil holder hun pop-up eksklusive sushimiddage og private dining. Hun har lavet sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium. Hun holder også foredrag om Japan, om at finde roen og leve det liv som du drømmer om.
Hvert år rejser hun til Japan for, at får ny viden, inspiration, lærer nye teknikker og få udvidet horisonten indenfor japansk kultur og gastronomi. Det også oplagt lejlighed til at besøge japanske venner, instruktører og træne kendo kata. Du kan læse mere om Zoë her http://zoeescher.com/