Zoe Escher: Hvad er sashimi?
Zoe Escher: Hvad er sashimi?
Jeg tror, at de fleste har en opfattelse af, at sashimi består af nogle skiver fisk og, at det er de samme fiskeskiver som bruges til nigiri
Det er det måske i Danmark, men ikke i Japan og USA.
I udlandet betragtes sashimi som en kunstart, hvor forretten ofte indeholder forskellige slags fisk og skaldyr. I Japan og USA kan sashimi anretninger fås i forskellige størrelser og præsentationen kan variere alt efter om der er tale om en særlig begivenhed.
Hvad der kendetegner sashimi anretninger er, at alle fiske er skåret på en måde, så der tages hensyn til fiskens struktur og smagen.
Derudover er der også vigtigt, at præsentere de forskellige fisk og skaldyr på en måde, som virker indbydende. Når de to dele harmonere på bedste vis, er det en stor fornøjelse af spise sashimi.
På billedet ses en sashimi anretning som består af tun, laks, yellowtail, sea bass og albacore. Tun og laks kan sagens fås i Danmark. De 3 andre fisk vil være meget svært at finde. I stedet kan du vælge at bruge tigerrejer og helleflynder.
Læs mere om Zoe Escher og Sushikursus a la carte
http://zoeescher.com/sushikursus-la-carte/