Zoe Escher: Om det japanske køkken
Zoe Escher: Om det japanske køkken
Den japanske befolkning lever længst. Det er ikke helt tilfældigt. Japanerne spiser uanede mængder af fisk, hvilket også kan ses på deres hud, den er silkeblød og fin.
Så spiser de store mængder af grøntsager og soja. Det er ikke hvilke som helst grøntsager, de spiser. De spiser de klassiske grøntsager, som vi kender Danmark. Dertil spiser de store mængder af kinaradise og ingefær. Kinaradise har en afgiftende effekt på kroppen. Ingefærens fortræffeligheder behøver jeg vidst ikke, at komme ind på.
Japanerne spiser uanede mængder af soja, der er en sund kilde til proteiner. Den bliver serveret på mange forskellige måder, som tofu, i kager, sojasauce og miso for at nævne nogle af dem.
Dertil spiser de selvfølgelig også kød som svinekød og oksekød.
Hvis du gerne vil lære nogle af hemmelighederne bag det japanske køkken, så tjek kurset Traditionelle japanske hverdagsretter