Zöe Escher: Sådan forvandler du grøntsagsrester til velsmagende sushi
Zöe Escher: Sådan forvandler du grøntsagsrester til velsmagende sushi
http://zoeescher.com/madkurser/
Kender du det, at stå tilbage med lidt peberfrugt, agurk, salat, gulerod eller avokado?
Små rester som har en tendens til at ryge i skraldespanden, fordi der er for lidt til, at det kan forvandles til en ret. Det er både synd og spild af gode råvarer. Hvorfor ikke forvandle resterne til små makiruller, ruller der egner sig perfekt til en lille forret. Her følger en opskrift på en makirulle.
Hosomaki rulle
(1 lille rulle/hosomaki i 8 stykker)
Ingredienser:
½ tangplade (sushi nori)
80 ml. sushi ris (ris til to ruller)
120 ml. vand
1½ spsk. riseddike (Uchibori – Sushisu seasoning for sushi)
20 gr. grøntsager
ristede sesamfrø
Fremgangsmåde
Risene koges som anvist på pakken.
Risene blandes forsigtigt med riseddiken. Herefter bredes risene ud, så de i et jævnt lag dækker bunden af et fad. Når risene er afkølet er de klar til brug.
En grønsagsrest skæres til stave.
Bambusmåtten lægges oven på et skærebræt. En lille skål fyldes med vand som stilles ved siden af skærebrættet.
En tangplade halveres på midten med en saks.
Den halve tangplade lægges med den blanke side nedad på bambusmåtten.
Fingrene dyppes i skålen med vand, for at risen ikke hænger fast. Herefter formes risen let til en kugle, som fordeles på tangpladen.
Vigtigt, Ca. 1 cm bred kant langs toppen, må ikke dækkes til af ris.
Herefter drysses lidt sesamfrø på tværs henover midten.
Grøntsagsstavene lægges på tværs henover midten.
Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen.
Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmes let om rullen for at lukke sammenføjningen.
Lad rullen hvile i bambusmåtten i 2 minutter.
Inden rullen skæres dyppes kniven i vandskålen, så risen ikke hænger ved.
Herefter skæres rullen i 8 stykker.
På billedet ses en hosomaki rulle med avokado.
http://zoeescher.com/madkurser/